Foci

2015.03.20. 19:01

Szombaton a Puskás vendége lesz a Videoton FC

Székesfehérvár - Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában megyei rangadóra kerül sor: a Puskás Akadémia FC szombaton 14 órakor a Videoton FC-t fogadja a Pancho Arénában.

Matók János

Elnevezésében megyei rangadó, de alapvetően a Videoton FC a találkozó esélyese, s ezzel nem lehet vitatkozni. Ugyanakkor a sportban bármi megtörténhet, így a Puskás AFC csapatát sem lehet egy kézlegyintéssel elintézni. Még akkor sem, ha a felek tavaly augusztusi fehérvári találkozóján a Vidi 3-0 (1-0) arányban nyert a felcsúti gárda ellen. Igaz, a gólok (Nikolics 2, Gyurcsó) mellett Danilovics bravúrok sorozatát mutatta be, például a 6. percben hárította Nikolics büntetőjét. Ám az később sokat nyomott a latba, hogy a belső védő Kelicset már a 27. percben kiállította a Kassai játékvezető.

– Még semmit sem nyertünk. Tíz meccs van még vissza, ráadásul nagyon nehéz mérkőzések. Ha ezeken nem sikerül úgy szerepelnünk, akkor még bármi előfordulhat. A fociban addig semmit sem nyertél meg, amíg az ellenfeleknek matematikai esélyük van arra, hogy megelőzzenek. A Puskás jó csapat, nagyon jó játékosokból áll. Két labdarúgónk is Felcsúton szerepel jelenleg: Kleinheisler illetve Zsótér Donát, aki szintén nagy tehetség. Így miattuk kiemelten figyelem a PAFC szereplését, de csapatuk erőssége Tóth Balázs, Lencse László, Polonkai Attila is, hogy csak pár nevet említsek. Nagyon nehéz, de jó meccsre számítok szombaton – nyilatkozta a felcsúti klub honlapjának Joan Carrillo, a Videoton FC vezetőedzője.

Tóth Balázsnak (jobbra) még Hidi is gratulált a Honvéd ellen lőtt látványos bombagólja után. Fotó: puskasakademia.hu/Takács József

– Nagyon nehéz találkozó lesz, hiszen a Videoton nem véletlenül vezeti a bajnokságot – nyilatkozta az akadémiai televíziónak Benczés Miklós, a Puskás Akadémia FC vezetőedzője. – Egy kemény, igazán jó csapat az aktuális ellenfelünk, elől komoly játék erőt képvisel, ráadásul jó formában van, hiszen például hétközben Debrecenben nyert a Ligakupa találkozón. A héten voltak sérültjeink, beteg játékosaink, így például Polonkai Attila játékára nem számíthatok, s vélhetően a kapus Danilovicsra sem, aki a Honvéd ellen megsérült. Vannak kisebb nehézségeink. Különösebben nem kell motiválni a srácokat, hiszen hazai pályán játszunk, ráadásul várhatóan sok néző előtt. Az időjárás is egyre jobb, miként a stadion hangulata, bízom benne, hogy a két csapat szurkolói egy jó meccset látnak majd a Pancho Arénában. És abban, hogy játékunkban benne lesz a bravúr, a pontszerzés, vagy a győzelem.

Miután március 21. a Down-szindróma világnapja, ennek alkalmából összefogott a Videoton és a Puskás Akadémia. A két élvonalbeli csapat játékosai közül néhányan már hétfőn személyesen is megismerték azokat a Down-szindrómás gyermekeket, akik szombat délután a Pancho Arénában a pályára kísérik majd őket.

Azok a szurkolók, akik Puskás Akadémia FC klubkártyával rendelkeznek, illetve a klubkártya regisztrációt már benyújtották, azok szombaton is ingyenesen vehetik igénybe a klub szurkolói buszjáratait a felcsúti Pancho Arénába. Indulási menetrend (a szokásos útvonalon): Székesfehérvár Piac térről 12.15, Csabdi központ 12.55, Martonvásár vasútállomástól 12.30, Biatorbágy CBA-tól 12.35, Zámolyi Általános Iskolától 12.30, Tatabánya Győri úti InterSpar parkolóból 12.25, Mányi Postától 12.25.

A mérkőzés dirigense az a Németh Ádám lesz, aki még mielőtt hivatásos játékvezető lett, nevelőtanárként és egyházjogászként is működött. A két asszisztens (partjelző) Varga Zsolt és Lémon Oszkár, az alapvonali játékvezető Nazsa Tamás és Gaál Gyöngyi, a tartalék játékvezető pedig Márkus Tamás lesz. Remélhetőleg hibátlanok lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!