Foci

2012.10.16. 15:53

Magabiztos Vidi győzelem a Ligakupában

Felcsút - Ahogy várható volt nem okozott gondot a piros-kékeknek az NB II-es zalaiak legyőzése, mely akár nagyobb arányú is lehetett volna.

Káldor András

Videoton FC - Zalaegerszegi TE 2-0 (1-0)
Felcsút, 100 néző. Vezette: Farkas T. (Ring Gy., Bozó)    
Videoton: Somodi – Baksa, Szekeres A., Tamás, Kiprich Dávid – Renato Neto, Haraszti – Paudits (Kovács I., 51.), U. Nikolics (Tar, 81.), Paraibá (Barcsay, 75.) – Torghelle Vezetőedző: Paulo Sousa
ZTE: Penksa – Mavolo, Milas, Kovács G., Juhász D. – Horváth L. – Hajdú N. (Frizioni, a szünetben), Kocsis A., Grbic (Bíró A., 72.), Jasarevic – Bajic (Pál D., a szünetben)   
Vezetőedző: Preisinger Sándor

Nem fogadta kegyeibe az időjárás a csapatokat, hiszen metsző széllel, és a szakadó esővel is fel kellett venniük a küzdelmet. Ez láthatóan a Vidinek ment jobban, akik amolyan vegyes csapattal álltak fel erre az összecsapásra. Azok, akik a szombati, Kaposvár elleni meccsen nem kaptak szerepet kerületek be a kezdő tizenegybe, kiegészülve néhány tehetséges fiatallal a Puskás Akadémia U 19-es gárdájából.

Több ígéretes akció után a 34. percben szerezte meg a vezetést a Videoton, Paraibát buktatta 18 méterre kapujától Mavolo Paolo, a szabadrúgást, pedig Haraszti Zsolt ragyogóan csavarta a bal felső sarokba. 1-0. A 37. percben Kovács Gergő lába akaszkodott össze a 16-oson belül Torghelle Sándorral, Farkas Tibor játékvezető határozottan mutatott a büntetőpontra. A 11-est a sértett végezte el, de a kapu bal oldalába tartó labda Pavol Penksa bal lábában elakadt.

A szünet után szinte rögtön egyenlíthettek volna a vendégek, de Pál Dávid 15 méteres lövését bravúrral védte Somodi Bence. A 70. percben aztán bebiztosította győzelmét a Vidi, ismét Haraszti volt a főszereplő, ezúttal Kovács István remek indítása után lőtt 15 méterről bal lábbal a jobb felső sarokba. 2-0.    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!