Foci

2012.05.12. 07:49

Kovács Ferenc: nagy taktikai csata lesz a Vidi-Győr találkozó

Székesfehérvár - Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában, vasárnap 16.45-kor kezdődik a Videoton FC-Győr rangadó. Kovács Ferenc mesteredző a piros-kékek győzelmében reménykedik.

Fejér Megyei Hírlap

A Videoton FC tiszteletbeli elnöke, Kovács Ferenc mesteredző mint minden meccsen, úgy ezúttal is a helyszínen, a Sóstói Stadionban nézi, szurkol a Vidi győzelméért a Győr elleni vasárnapi rangadón.

- Megtippelné a rangadó várható végeredményét?

- Nehezet kérdez, legalábbis ami a számszerű végeredményt illeti. Én inkább azt mondom: csak azt tudom megjósolni, illetve a vágyamat kifejezni, ez pedig egyértelműen az, hogy nyerjünk. Ami azért nem lesz egyszerű, hiszen Pintér Attila jól összerakta a Győrt, nagyszerű eredményeket ért el csapatával. A Debrecen ellen is jól játszottak, volt is esélyük a győzelemre - felelte a kérdésre a mester.

- Olvasóink inkább a Vidire lennének kíváncsiak, mint a Győrre...

- Azt kell erre mondanom, hogy Paulo Sousa munkája egyre jobban látszik a csapatnál, amely egyre inkább látványosan és jól futballozik a pályán, idegenben és hazai környezetben is hozza a mérkőzéseket. De engedje meg, hogy tegyek egy kis kitérőt: a Debrecen elleni két bajnokin is legalább annyi, ha nem több esélye volt a Vidinek a sikerre, ám ezzel ezt most le is zárnám.

- Milyen mérkőzésre számít vasárnap?
 
- Nem kertelek, amikor kimondom: nagy taktikai csata lesz, de ezzel együtt látványos és jó játékot várok a rangadón, határtalanul azt szeretném, ha ebben a csatában mi kerekednénk felül. Úgy érzem, hogy a Vidiben több variációs lehetőség van, mint a Győrben, erre is alapozom a győzelmi optimizmusomat. Valami azt súgja, hogy a stadionba kilátogató szurkolóknak komoly élményben lesz majd részük vasárnap délután. Ezért is kérek mindenkit, minden igazi Vidi-szurkolót, hogy ha teheti - és miért ne lenne így -, a lelátóról buzdítsa a piros-kékeket, hiszen a második hely megszerzése roppant fontos a klub nemzetközi szereplése miatt.

 - Visszatérnék az első kérdéshez: mégis, hány gólt remél?
 
- Nem tudom. Hiszen Sousa taktikusan játszattja a Vidit, a biztos győzelem, nem a gólzáporos siker a cél. De ez nem zárja ki, hogy most nem potyognak majd a gólok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!