Fehérvár AV19

2015.06.23. 18:27

A fiatalokra is számítunk

Az elmúlt években számos tehetséges fiatal pallérozódott az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián, vagy akár már az EBEL-csapatban.

A menedzsment két éve azt tűzte ki célul, hogy meghatározó légiósok szerződtetése mellett a saját akadémián nevelkedett fiatalokat építi be a felnőtt csapat játékoskeretébe.

„Úgy gondolom, a MOL Liga csapat legnagyobb előnye az lehet, hogy ugródeszkát biztosít a fiatal játékosoknak az EBEL-be. Nagy ugrást jelent a felnőtt liga az U20-hoz képest, és bár több sikersztorit is láttunk már, ez a lehetőség fokozatos fejlődést jelent majd a profi karrier irányába. A fiatal játékosok nagyobb felelősséget is kapnak, nem mindig reális a fiatal játékosoktól EBEL-szintű játékot elvárni, a MOL Ligában szereplő csapat olyan környezetet teremt a játékosainknak, ahol hozzászokhatnak a felnőtt szinthez és megtanulhatnak versenyezni a profi játékosok erejével és gyorsaságával” – mondta Tyler Dietrich, a MOL Liga csapat vezetőedzője.

A tavalyi EBYSL és magyar junior bajnoki csapatból több játékos is elkötelezte magát a MOL Liga csapat mellett, így a tavalyi osztrák juniorbajnokság legjobb +/- mutatójával rendelkező Arany Máté, Korbuly Gergely és Szabó Dániel is két évre kötelezte el magát a klub mellett. Szintén két évre hosszabbított Hamvai Szilárd, valamint egy éves szerződést kötött a tavaly hosszabb sérüléssel bajlódó Pillók Martin is.

Négyéves kihagyás után hazatér a székesfehérvári nevelésű Hegyi Ádám Zoltán, aki 2011-es távozása után Ausztriában, az EHC Bregenzerwald csapatában, majd Dunaújvárosban, a Ferencváros, valamint az Újpest csapatában játszott. A fiatalok sora itt még nem ért véget, érvényes szerződéssel rendelkezik még Kocsis Ferenc, a magyar válogatott Vincze Péter, Reisz Áron, a tizenkilenc éves kapus, Kornakker Dániel, az EBEL csapatban már debütált Reiter Attila, a tavalyi EBYSL legeredményesebb magyar játékosa, Sárpátki Tamás, Szabó Krisztián valamint Szaller Márk.

Tyler Dietrich arról is beszélt, miként képzelik el a következő szezonban az átjárást a felnőtt csapatokon belül: „Az EBEL és a MOL Ligás csapat is főleg a fiatal játékosok fejlődésére helyezi a hangsúlyt. Ha egy játékost nem lehet nevezni az EBEL keretbe, azt szeretnénk, ha az üresedést a lehető legkisebb változtatással meg tudnánk oldani. Ideális esetben minden játékosunk kihívásnak fogja érezni a lehetőséget és elég motivált lesz, így amikor lehetőség kínálkozik, készek lesznek élni vele. Példaként említhetjük, hogy ha egy EBEL csapattag megsérül, jó esetben egy MOL Ligás játékos betöltheti a helyét, az ő helyét egy junior játékos veszi át, míg a juniorban keletkező űrt egy serdülő játékos tölti be anélkül, hogy bármelyik csapatot nagyobb veszteség érné. Ahhoz, hogy ezt elérjük, minden játékosunknak a lehető legjobb formáját kell hoznia és reméljük, az új rendszer ezt magában is fogja hordozni.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!