Enying

2015.02.19. 15:20

Újra lesz otthona a Kósa testvérpárnak

Enying - Ha minden összejön, egy hónap múlva visszaköltözhet a Kósa testvérpár a még decemberben leégett házukba: cikkünk nyomán (is) sokan segítettek ebben.

Házi Péter

- El sem tudom mondani, mennyire ösztönzően hatott ránk, hogy az enyingiektől és a környékbeliektől ilyen sok segítséget kaptunk! Volt, aki elhozta nekünk a megmaradt csempéjét, más glettanyaggal állított be, de olyan is volt, aki pénzt utalt át a feol.hu-n és a Hírlapban is megjelent számlaszámunkra - újságolta nagy örömmel Kósa József, aki fiatal testvérével lakott az enyingi Váci Mihály utcában, mígnem karácsony előtt egy héttel egy elektromos tűz miatt lángok csaptak fel az épületben. A tűzoltók hamar kiértek, így bár a ház lakhatatlanná vált ugyan, de megmenthető maradt. A szüleiket az utóbbi években elvesztő testvérpár, akik a tűzben gyakorlatilag minden holmijukat elvesztették, a rokonoknál kapott átmenetileg egy szobát, hogy legyen hol meghúzódniuk.

A helyi művelődési ház igazgatója, Nemes Diána gyűjtést indított a testvérek számára, sokan bútorokat, takarókat ajánlottak fel. A tragédia után néhány nappal Józsefék legyűrték a csüggedtséget, és saját erőből nekiálltak rendbe tenni a házat, a rokonok, ismerősök a villanyszerelésben, a falak kijavításában segítettek, s persze munka után az idősebbik testvér a házban folytatta a munkát. Az egyik ismerős kibontott, de jó állapotú ablakot, a másik ajtókat hozott, így jött össze szép sorjában minden, ami minimálisan szükséges a ház lakhatóvá tételéhez.

Most ott tartanak, hogy a glettelések, festések után reményeik szerint március közepére újra visszaköltözhetnek a szülői házba.

Címkék#Enying

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!