Enying

2011.10.07. 06:21

Horgászok a Park-tónál

Dég - A felnőttek versenyére rekordszámú pecás nevezett: százheten fogták a botokat és a halakat több órán keresztül. A legfiatalabb horgász cím Bencét és Boglárkát illette.

V. Varga József

A horgászverseny első napján a gyerekek és az ifik próbáltak szerencsét a halakkal, másnap  a felnőttek voltak a következő  felvonás főszereplői. A Park-tó Horgászegyesület hagyományos viadala a Festetics-kastély szomszédságában húzódó tónál zajlott nemrégiben, a Hollandi-ház és vízi tükörképe festői látvánnyal szolgált.
A gyerekek összetett versenyében két lány is  dobogóra állhatott: Takács Klaudia (6380 g) Papp Dánielt és Dániel Kittit előzte meg. Az ifik között első lett Lovas Róbert (6690 g), második Harangozó Gergő, harmadik Molnár Bence. A legnagyobb halat (2830 g) Varga Barnabás fogta, a legtöbbet (25-öt) és a legnagyobb összsúllyal (6380 g) Takács Klaudia. A legfiatalabb horgász cím a lányok között a 6 éves Boda Boglárkát, a fiúknál pedig a 4 éves Zvezdovics Bencét illette.
A felnőttek versenyében rekordszámú nevezés érkezett: százheten ragadtak botot és szákot - mondta el lapunknak Szanyi-Nagy József, a horgászegyesület elnöke és Zsigmond Mihály, az egyesület titkára. Első helyezést ért el Dualszki Kovács István (8400 g), megelőzve Dienes Jánost és Rudniczai Ferencet. A legjobb női versenyző Brettner Ibolya lett (2400 g), a legtöbb halat (34-et) Faragó Zoltán, a legnagyobbat (3110 g) Dualszki Kovács István fogta. A legjobb dégi versenyzők: Rudniczai Ferenc, Szilágyi Gábor és Süth Tibor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!