Gasztronómia

2020.01.19. 07:36

Elveszített egy Michelin-csillagot Paul Bocuse étterme

A L'Auberge du Pont de Collonges 55 éven át rendszeresen három csillagos értékelést kapott.

An archive photo from 24 November 1987 shows French chef Paul Bocuse preparing chicken in Hamburg, Germany. France's Interior Minister Collomb informed the press of his death on 20 January 2018. Photo: Stephanie Pilick/dpa

Forrás: AFP/DPA

Fotó: Stephanie Pilick

Két évvel az alapító halála után elveszített egy csillagot Paul Bocuse világhírű francia mesterszakács legendás étterme, a Lyon közelében lévő L'Auberge du Pont de Collonges, amely 55 éve megszakítás nélkül viselte a Michelin étteremkalauz által maximálisan adható három csillagot.

A Collonges-au-Mont-d'Or-i legendás vendéglő megfosztását egy csillagtól a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsversenyt szervező cég, a GL Events jelentette be először péntek hajnalban, rendíthetetlen támogatásáról biztosítva a francia konyhaművészet templomának számító intézményt. A nap folyamán a Michelin is megerősítette, hogy az étteremkalauz január 27-én megjelenő 2020-as kiadásában három helyett már csak két csillaggal szerepel az ínyencek zarándokhelye, amelynek konyhája továbbra is kiváló, de már nem háromcsillagos színvonalú.

Az étteremkalauz 2019 folyamán többször is próbafogyasztást tartott a Lyon melletti vendéglőben. Pénteki nyilatkozatuk szerint fairnek kell lenni a vendégekkel szemben, végtére is a kalauz azoknak szól, akik étterembe járnak. A legfinnyásabb vendégek már jóval Paul Bocuse halála rebesgették, hogy a L'Auberge du Pont de Collonges már nem a régi.

A 2018. január 20-án, 91 évesen elhunyt Paul Bocuse-re úgy tekintettek, mint a francia konyhaművészet megtestesülésére.

A Gault&Millau étteremkalauz az évszázad mesterszakácsának nyilvánította. Utódainak minden erőfeszítésük ellenére sem sikerült tartaniuk a korábbi színvonalat.

Borítókép: Paul Bocuse (1926-2018)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!