Csákvár

2010.05.31. 14:11

Western lovastalálkozó és verseny a Galagonya Lovasfarmon

Május 29-én western lovastalálkozót és versenyt szervezett Schuszter Sándor és felesége a Galagonya Lovasfarmon.

Katonáné Venguszt Beatrix

- A western lovasversenyeknek ugyanúgy megvannak a szabályai, mint például a díjugratásnak – mondta el Schuszter Éva. – Egy hagyományos versenyprogramot állítottunk össze, amelyben volt ügyességi (trail) versenyszám, valamint gyorsasági versenyrész (szlalom és hordókerülés). Az ügyességi verseny volt a legösszetettebb: volt kapu, híd, lépőfa, bólyakerülés, L-alakban tolatás és négyszögben megfordulás, illetve ún. lóhere-lovaglás is. Az egyéni versenyek után minden lovas felvonult, és tettek egy díszkört a nézőközönség előtt, a bírók pedig kiértékelték a verseny végeredményét. A nap második fele lovas csapatjátékokkal telt, amíg megírtuk az emléklapokat, illetve rendszereztük a díjakat. A lovasok kora, illetve a lovak között is differenciáltunk: az előbbi esetben a felnőtt-gyermek, az utóbbiban pedig a nagy ló és a póni kategóriában hirdettünk eredményt.

Fejér megyei illetőségűek közül az ügyességi versenyszám győztese a csákvári Magosi János lett, aki gyermek kategóriában pónilovon versenyzett. A felnőtt ügyességi versenyben a szintén csákvári Schuszter Dávid végzett az élen Kedvessel, a magyar félvér kancával. A gyorsasági versenyt egy gánti testvérpár nyerte: Tökölyi Marcell a pónilovával, illetve Tökölyi Mátyás a „Zafír” nevű magyar sportló kancával.

A szervezők a western hangulatról is gondoskodtak: egész nap vidám country-muzsika szólt a farmon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!