Újabb magabiztos siker a fehérvári kosárlabdázóktól

Székesfehérvár - Szombaton este az Albacomp kosárlabdázói a szegedi csapatot fogadták. Hazai siker született.

Silye Sándor

Albacomp Fehérvár-Szeged 96-68 (27-18, 14-11, 24-16, 31-23)

Székesfehérvár, 1945 néző, vezette: Forray, Török, Németh

Albacomp Fehérvár: SIMON 14/3, El-Amin 15/6, Hollis 13, KELLER 21, CHISM 14, csere: HENDLEIN 12/3, Supola 4, Bódi , Juhos, Madár 3/3,   vezetőedző: Braniszlav Dzunics, edző: Matus Gábor.

Szeged:  Drahos 8/6, Levy 12, IVOSEV 16/3, Tanács 11/6, DUKICS 13/3, csere: Vida 5, Csorvási L. 3,  vezetőedző: Fodor Péter.

Könnyed győzelmet remélt a publikum az idei első hazai mérkőzésen. A csapat könnyed sikert is aratott. A végén. De addig nehéz út vezetett...

Két eredményes hazai támadás volt a nyitány, majd a szegediek is betaláltak, de az 5. perc végén már hat volt az előny a hazaiaknál (13-7). Rövidesen meglett közte a 10 is, pontatlanok voltak a vendégek, könnyű labdákat adtak el. Már volt 14 pontos előny  is a hazaiak javára, de a végén kissé lankad a figyelem, ezt 5 pontjuk bánta. A rövid szünetet követően 2 percig nem talált be senki, Dukicsé volt az első kosár, így már csak 7 volt az albásoknak. Nem találták a fehérváriak a ritmust, ennek köszönhetően az ellen számára az hatott, hogy immár csak hat volt a házigazdáknak (18. perc: 34-28). Nem voltak pontosak az Alba tripla kísérletei, a vállalkozó kedvvel nem volt gond, csak éppen egy dobásuk sem talált. A 19. percben aztán Simon vonalon túli igyekezete végre talált, süllyedt. A hosszú pihenőre éppen hármat tett hozzá az Albacomp Fehérvár az első negyedbeli vezetésének a nagyságához. Ezzel nem volt baj, a játék azért hagyott kívánnivalót maga után.

Térfélcsere után is a Tisza-parti alakulat kezdett jobban (2-6), az albások dobásait rendre kivetette magából a gyűrű. Sikertelen alley-oupot triplával büntetett az ellen. Nem volt jó a mérkőzés, de a hazaiak tartották a 10 „méteres” távolságot a látogatók előtt. Valahogy nem volt friss egyik társulat sem, küzdötték és nem játszották a kosárlabdát. Fölöslegesen eladott labdák, lépés-és technikai hibák „színezték" a játékot. A szakasz utolsó percére az Albacomp Fehérvár kiharcolta  a legnagyobb különbséget (59-43). Az utolsó 10 percnek már húsz pontos fehérvári előnnyel vágtak neki a játszók. A Szeged triplákkal igyekezett operálni, de ekkor a vendéglátóktól olyan sziporkákat láttunk, amilyeneket addig vártunk (34. perc: 76-53). Három perc múlva már 30-ra hízott az előny, ebben a negyedben jól játszott az Albacomp Fehérvár.
Kár volt  a végén az eladott labdákért, hibákért, de a magabiztos győzelem mindenképpen dicséretes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!