Tudnivalók az ünnepre: menetrendek, nyitva tartások

FMH - A két ünnep között néhány kivétellel a szabadnapi menetrend szerint járnak a buszok, a legtöbb üzlet csütörtökön két órakor zár, és vasárnap nyit ki - karácsony és szilveszter között valamelyest leáll az élet, az utazáshoz, vásárláshoz is érdemes előre tájékozódni. Ebben segítünk.

Fejér Megyei Hírlap

Menetrend

A MÁV december 24-én, csütörtökön a szabadnapi menetrend szerint működteti járatait. A két karácsonyi ünnepen, 25-én és 26-án természetesen az ünnepi menetrend lesz érvényben.
A Volánnál is a szabadnapi menetrend lesz érvényben csütörtökön, és a munkaszüneti rend szerint közlekedteti távolsági járatait pénteken, szombaton és vasárnap. Aki csütörtök délután kíván helyközi és távolsági járattal utazni, az érdeklődjön, mert egy sor járat nem közlekedik már. A helyi járatok Székesfehérváron és Dunaújvárosban is 16 órakor indulnak utoljára, és a külső végállomásokról még menetrend szerint visszaindulnak. Móron 15.50-től lesznek elmaradó járatok, érdemes érdeklődni. Fontos tudni, hogy a Volán a két ünnep közötti munkanapokon a szabadnapokra érvényes menetrend szerint indítja majd távolsági járatait, de Székesfehérváron, Dunaújvárosban, Móron, Martonvásáron és Baracskán a munkanapokra érvényes menetrend szerint közlekednek majd a buszok.

Nyitvatartások

A vásárlással célszerű igyekezni, még csütörtök délelőtt és délben megvenni az utolsó ajándékokat, élelmiszereket, mert 14 óra után az üzletek zöme zárva lesz. A kivételt a családi üzemeltetésű kis üzletek jelenthetik, ám este már azok zöme is zárva lesz. December 25-én és 26-án szintén zárva lesznek az üzletek és hipermarketek. Ezekben legközelebb vasárnap, december 27-én vásárolhatunk. Szenteste a szórakozóhelyek többsége is zárva lesz, sokan majd csak a második ünnepre, szombatra nyitnak ki. Érdemes előre tájékozódni, mielőtt elindulunk valahova.

Egyházak

RÓMAI KATOLIKUS
Csütörtök
Éjféli szentmise a székesegyházban. Celebrálja Spányi Antal megyés püspök.
Péntek
Az Úr születésének ünnepén 11 órakor Spányi Antal megyés püspök szentmiséje a székesegyházban.
REFORMÁTUS
Csütörtök
Szenteste. Ünnepi istentisztelet 15 órakor mindhárom fehérvári gyülekezeti helyszínen.
Péntek
A Széchenyi úton ünnepi úrvacsorás istentisztelet 8 és 10 órakor, délutáni istentisztelet 17 órakor.
A Maroshegyen ünnepi úrvacsorás istentisztelet 9 órakor, a Budai úton 10 órakor.
Szombat
A Széchenyi úton 8.30-kor ünnepi, 10-kor ünnepi úrvacsorás, 17 órakor délutáni istentisztelet.
A Maroshegyen 9-kor ünnepi, 10 órakor a Budai úton ünnepi úrvacsorás instentisztelet.

Hirdetés-feladás

A Fejér Megyei Hírlapba hirdetést feladni legközelebb december 28-án, hétfőn lehet. Azonban ezen a napon is csak a gyászjelentések kerülhetnek a másnapi, keddi újságba, amelyeket hétfőn 13 óráig meg kell rendelni. A hirdetéseket Székesfehérváron a Fő utca 17. szám alatt adhatják fel, érdeklődni a (22) 316-590-es telefonszámon lehet. Jövő héten hétfőn, kedden és szerdán 17 óráig lesz nyitva ügyfélszolgálati irodánk, csütörtökön pedig 11.30-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!