Nemzeti Emlékhely: az ötletpályázat kapcsán bejárást tartottak

Székesfehérvár - Meglepően sokan, mintegy ötvenen vettek részt a Nemzeti Emlékhely felújítására kiírt ötletpályázattal kapcsolatos bejáráson.

Házi Péter

Mint Káldy Gyula, a bíráló bizottság szakértője lapunknak elmondta, a szakma ismert, elismert képviselői mellett igen sok fiatal építész, tervezőmérnök, sőt képzőművész volt kíváncsi a  pályázatra, melyen Igari Antal történeti áttekintést is adott, valamint ismertették a pályázat kritériumait. A találkozón részt vett Bóka Viktor, Fehérvár jegyzője is, aki rendkívül örvendetesnek tartja az éreklődők nagy számát, sokan valószínűleg éppen azért jöttek el, mert a mostani ötletpályázat igen tág kereteket enged a tervezőknek. A pályázat kiírása óta egyébként már tíz-tizenketten meg is vásárolták a kiírást, a remények szerint húsz fölött lehet a beérkező elképzelések száma. 

Az ötletgazdák a Nemzeti Emlékhely történetét is meghallgathatták
Fotó: Nagy Norbert

Most egyébként a kérdésfeltevés szakasza következik, majd október 5-ig be kell érkezniük a terveknek. A bíráló bizottság október 31-éig választja ki a nyertest. Mivel ötletpályázatról és nem tervpályázatról  van szó, így a nyertes nincs szerződéskötési kötelezettsége a kiírónak.

A Nemzeti Emlékhellyel kapcsolatos korábbi anyagainkat itt találják!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!