Lopás miatt eljárás: bevásárlókocsit fújtak meg papírgyűjtéshez

Székesfehérvár - Lopás miatt indult eljárás a megyei kapitányságon két fehérvári fiatallal szemben, akiket a járőrök tetten értek, amint az egyik nagyáruház bevásárlókocsiját tolták az utcán. Kiderült: csak papírgyűjtéshez kellett a kocsi, visszavitték volna...

Anda Fábián

A székesfehérvári járőrök a Gyümölcs utcában igazoltattak kedden kora délután két fiatalembert, akik egy bevásárlókocsit toltak, amiben különböző szórólapok voltak. A kocsin az egyik közelben lévő nagyáruház felirata szerepelt.

Miután a 29 és a 24 éves fehérvári férfiakat ellenőrzés alá vonták a járőrök, felvették a kapcsolatot az áruház biztonsági szolgálatával, így kiderült, hogy a kocsi értéke 54 000 forint. Ezt követően az elkövetők egyike rendőri kíséret mellett visszatolta az áruház tárolójához a bevásárlókocsit, majd a járőrök mind a két férfit előállították a kapitányságra - tájékoztatott Németh - Kész Mónika, a rendőrség szóvivője.

Ott a nyomozók lopás elkövetése miatt mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki. Ennek során elmondták, papírt gyűjtöttek, és mivel nem bírták el azokat a kezükben, ezért vitték el a kocsit, amit visszavittek volna. Egyikük elmondta, korábban is többször hozott már el különböző áruházaktól kocsikat, hiszen nincsen kiírva, hogy azt nem lehet, és minden alkalommal vissza is vitte.

A két gyanúsított szabadlábon védekezik, közölte az fmh.hu-val a rendőrség szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!