Kétharmaddal nyerne a Fidesz?

Budapest - A közvélemény-kutatási adatok azt mutatják, hogy a Fidesz több mint kétharmados győzelemre számíthatna, ha most vasárnap lennének az országgyűlési választások - írta elemzésében a Progresszív Intézet.

feol.hu

A kutatóintézet szerint a szocialisták támogatottsága a múlt hét eseményei nyomán valószínűleg tovább csökkent.
A Progresszív Intézet összegyűjtötte és elemezte a Szonda Ipsos, a Medián, a Századvég Forsense és a Tárki legfrissebb méréseit, amelyek egyértelműen azt mutatják, hogy februárról márciusra tovább csökkent az MSZP támogatottsága. Az összes megkérdezett körében 16 és 11 százalék között mozog a szocialisták támogatottsága a négy intézet adatai szerint - olvasható a tanulmányban.
A Fidesz támogatottsága ugyanakkor a teljes lakosság körében nem változott: a Szonda Ipsos változatlanul 30 százalékot, a Medián 1 százalékos növekedés mellett 43-at, a Tárki 32-t, a Századvég-Forsense pedig  a februárihoz hasonlóan 28 százalékot mért - tették hozzá.
A szocialisták egy most vasárnapi országgyűlési választáson a szavazatok 22-25 százalékára számíthatnának, míg a Fidesz ennek közel háromszorosára, 62-67 százalékra - mutatott rá az intézet.
Mindegyik közvélemény-kutató még az MSZP március 21-i kongresszusa előtt kezdte meg az adatfelvételt, sőt a Medián március 10-én le is zárta, így Gyurcsány Ferencnek a miniszterelnöki posztról való lemondási szándéknyilatkozata ezen intézet adataiban még nem, vagy csak részben tükröződik. A Progresszív Intézet azzal számol, hogy a szocialisták támogatottsága a múlt hét eseményei nyomán valószínűleg tovább csökkent - írták.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!