Június 20-áig várják a kitüntetési javaslatokat

Székesfehérvár - Az augusztusi ünnepi közgyűlésen adják át minden évben a városi kitüntetéseket. A díjakra a fehérvári lakosok, közösségek, szervezetek tehetnek javaslatot, június 20-áig. A kitüntető címek odaítéléséről a közgyűlés dönt.

feol.hu

A Polgármesteri Hivatal Közművelődési Intézményi Irodájára (Városház tér 1.) várják a lakossági, illetve közösségi javaslatokat a 2011-es városi kitüntetések odaítélésére. A díjjavaslatok írásban nyújthatóak be, amelyeknek a javaslattevő neve mellett az adományozásra javasolt személy, vagy közösség nevét és elérhetőségét, valamint életútja, munkássága rövid méltatását is tartalmazniuk kell. Az önkormányzati kitüntetések odaítéléséről a közgyűlés dönt, a díjakat és címeket az augusztusi ünnepi közgyűlésen adják majd át.

 Adományozható címek és díjak:

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Díszpolgára díj

A díj annak a magyar, vagy külföldi állampolgárnak adományozható, aki valamely kiemelkedően jelentős munkájával vagy egész életművével hozzájárult Székesfehérvár fejlődéséhez, anyagi és szellemi gyarapodásához, elősegítette a város tekintélyének növelését itthon és külföldön, továbbá példamutató emberi magatartása miatt köztiszteletben áll.

Pro Civitate díj

A díj  annak a személynek adományozható, aki a társadalmi, gazdasági élet különböző területein a várost és annak polgárait huzamosabb időn át szolgáló kiemelkedő tevékenységet végzett.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Tiszteletbeli Polgára cím

A cím annak a nem székesfehérvári - külföldi, vagy magyar - állampolgárnak adományozható, aki munkájával jelentős mértékben elősegítette Székesfehérvár és polgárai szellemi és gazdasági fejlődését, gyarapodását

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!