Irodalom és könyvtári avató

Sárkeresztúr - Irodalmi est keretében avatták föl a település művelődési házának könyvtárát, amely egyben az iskola bibliotékája is.

Fejér Megyei Hírlap

 Augusztusban adták át és keresztelték el a felújított művelődési házat, amely  a falu országosan ismert, Kossuth-díjas költőjének neve után Bella István Művelődési Ház és Könyvtár lett. Utóbbi helyiség azonban akkor még nem nyitott meg. A  most 6000 kötetes bibliotéka avatóját  e héten hétfőn tartották egy irodalmi est keretében. A rendezvényen két olyan költőnek - Bella István és Bokros János  - emléket állító kötetet mutattak be, akiket gyermekkoruk, fiatalságuk évei a településhez kötnek, ám már egyikük sincs az élők sorában. A  Zsille Gábor szerkesztésében megjelent, Bella-verseket, hozzá írt költeményeket tartalmazó Súlytalanság fátyla című kötetről, és  a válogatott Bokros-verseket, róla szóló emlékezéseket magába foglaló könyvről a Vörösmarty Társaság tagjai és megyei írók, költők beszéltek.
Mindkét kiadvány az idei könyvhéten jelent meg, ekkor Székesfehérváron be is mutatták őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!