Időközi választás Felcsúton: a Fidesz-KDNP jelöltje lett a polgármester

Felcsút – Mészáros Lőrinc, a Fidesz-KDNP jelöltje győzött, s nyerte el a többség bizalmát a polgármester választáson. A településen összesen 909-en szavaztak, ebből 903 voks volt érvényes, s az eddig is képviselőként tevékenykedő Mészáros Lőrinc 571-et kapott.

Zsohár Melinda


Rendes helyhatósági választáshoz képest is magas részvétellel járultak az urnákhoz a felcsútiak az időközi polgármester választás alkalmával. Az 1449 választásra jogosult közül megjelent 909 személy, 62,7 százalék – tájékoztatott Petrin László jegyző a községházán. Két választókörzetben voksolhattak a polgárok, nem volt minimális részvételi küszöb. Amint azt lapunk többször megírta, Varga György polgármester megbízatását összeférhetetlenség miatt szüntette meg a testület, mivel köztartozása volt, s e határozatot a bíróság március 28-án jóváhagyta.


Az időközi választáson hárman indultak a polgármesteri címért. Mészáros Lőrinc mellett a harmadik ciklusát töltő Varga György felállítását követően ismét jogszerűen indulhatott, amit meg is tett – ismét függetlenként. Varga Györgyre 35,21 százaléknyian szavaztak, 318 voksot kapott. Míg a harmadik jelölt, a szintén függetlenként indult Vörös Kálmán 13 voksot kapott, 1,43 százalékot. Összesen hat érvénytelen szavazólapot találtak a választási bizottság tagjai az összeszámláláskor. Nyolc napon belül átadja a polgármesteri teendőket Mészáros Lőrincnek az alpolgármester, Mészáros László, aki márciustól vezette a községet. Ez az időközi választás a helyszín miatt kapott nagyobb figyelmet és jelentőséget, ez nem tagadható. Orbán Viktor miniszterelnök a kampány során a helyi televízióban szintén Mészáros Lőrinc alkalmassága mellett emelt szót. A választás rendben, különös esemény nélkül zajlott le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!