Házhoz megy a szelektív gyűjtő

Székesfehérvár - Októbertől a város több lakótelepén megindul a papír melett a műanyag külön történő begyűjtése. Hogy ez mennyire válik be, az a lakókon is sokban múlik.

Házi Péter

A Depónia Kft. és az önkormányzat úgy döntött,  hogy a házhoz menő szelektív gyűjtést a családi házas övezeteken túl októbertől a panelházas részekre is kiterjeszti - mondta el Piber Olivér, a kommunális cég haszonananyag-gazdálkodási vezetője, aki  felhívta a figyelmet, hogy a hulladékgazdálkodási törvény is előírja az évente a lerakóba kerülő szemét mennyiségének csökkentését.
Ami biztos, hogy októbertől kezdődően fokozatosan a város összes lakótelepén megjelennek a papírgyűjtő edényeken kívül a sárga színű, műanyag feliratú gyűjtőedények is. A tervek szerint az első ütemben a Köfém, a Berkes, a Vízivárosi lakótelepre, az Erszébet úti, Lövölde úti tömbházakra, a Salétrom és aJózsef utcára, valamint a Pilinszky, Csanády és Radnóti térre terjesztik ki a szolgáltatást. Mint Piber Olivér elmondta, szinte minden lépcsőháznál lesznek papírgyűjtők, és minden háztömbnél lesz műanyaggyűjtő edény. Fontos, hogy ezekbe csak tisztára mosott műanyag kerüljön be, mert csak így lehet ezeket újrahasznosítani! A fémet, üveget a továbbra is működő szelektív szigeteken lehet elhelyezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!