Ezerjó Fakanálforgató Móron!

Fejér megye - Borral készült ételek főzőversenyét rendezi meg április 25-én, szombaton Móron a Móri Borbarát Hölgyek Egyesülete; az Ezerjó Fakanálforgatóra április 17-ig jelentkezhetnek az amatőr szakácsművészek.

feol.hu

A versenyzők választhatnak, hogy bográcsban, grillrácson, fazékban, lábosban, vagy cserépedényben készítik el finomságaikat, de kizárólag szabadtűzön sülhetnek, főhetnek, s nem hiányozhat az étkekből a bor sem - mondta el az MTI-nek Bozóky Mónika, a szervezet elnöke.
A móri borvidék nedűinek népszerűsítésére szövetkezett borbarát hölgyek ezúttal hatodik alkalommal rendezik meg a Fakanálforgatót. A rendezvény az elmúlt években olyan sikeres volt, hogy az ott készült étkek közül nem egy a környékbeli éttermek étlapjára is felkerült.
A versenyzők többsége a móri borfajtákat használta ízesítésre, hiszen az ezerjó, a tramini, a rizlingszilváni, a környék jeles tájjellegű borai számtalan étel - még a desszertek - ízét is képesek tovább "nemesíteni".
Az Ezerjó Fakanálforgató Mór hagyományos tavaszi ünnepségsorozatának, a Szent György heti mulatságoknak a része.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!