Barátságos mérkőzés: a Puma az Adidasszal focizik

Berlin - A Puma az Adidasszal focizik, az Adidas meg a Pumával: a két sportruházati ellenfél dolgozói ezúttal nem piacon, hanem pályán, barátságos focimeccsen mérkőznek meg egymással.

MTI

Az összecsapás hétfőn lesz és Németországban, mivel a két óriáscég főhadiszállása - avagy "klubja" - is ott van, ráadásul mindkettőé Bajorországban, és mindkettőé ugyanabban a városban: Herzogenaurachban. Az ok egyszerű: kezdetben egy cég volt a később kettő. Két fivér, Adi és Rudolf Dessler alapította az 1920-as években, anyjuk mosókonyhájában kezdtek neki a sportcipőgyártásnak. A II. világháború azonban - feltehetően politikai nézeteltéréseik miatt - őket is összeháborította, és 1948-ban külön cégekben folytatták a munkát, csak egy folyó választotta el őket egymástól. A város lakossága is hasonlóan megosztott lett, vagy az egyik, vagy a másik céghez szegődtek, már csak azért is, mert a környéken nem akadt más jelentős munkaadó.

Az Adidas és a Puma azután heves versenybe kezdett, amely 60 éve tart. A hétfői meccs lesz az első közös ténykedésük - adta hírül a BBC hírszolgálata. Feltehetően mindegyik cég emberei saját gyártású lábbelivel és öltözékkel állnak ki. 

A vállalatok egyébként már jó ideje nincsenek a Dessler fivérek leszármazottainak kezében. Rudolf egy unokája mindkettőnek dolgozik, ami miatt - és ez jól mutatja, hogy a versengés mennyire megmételyezte az érzelmeket - a város lakói közül jó páran összeráncolták szemöldöküket, mivel nem tetszik nekik a "kétkulacsosság, amelyet tekinthetnének akár józan semlegességnek is. Ha az unoka, Frank Dessler is játszik hétfőn, akkor neki az egyik lábán Adidas, a másikon Puma lehetne, és félidőben nem cserélne térfelet, csak csapatot.

A Puma többségi tulajdonosa a PPR francia cég, az Adidas birtoklása sokkal jobban megoszlik, egy részvényesének sincs 5 százaléknál nagyobb tulajdoni hányada a cégben.

Címkék#puma#adidas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!