A prímás munkát keres

Akkor van zene, amikor csak akarja! - mondja az üzletvezető, ám az optimista mondat azt jelenti, hogy megszűnt az állandó zenekar a halászcsárdában. Igaz, ez egyáltalán nem ritkaság az országban. Inkább az ellenkezője számít annak.

Dunaújvárosi Hírlap

A zene mindig behozta a maga árát! - állítják tapasztalt vendéglátós zenészek. Bizonyára így van, bár kérdés, hogy ebbe az árba beleértik-e a szerzői jogokat kezelő Artisjusnak fizetendő pénzeket is?

Akár így, akár úgy, szerény véleményünk szerint rossz taktika leépítéssel, szolgáltatás-megvonással reagálni a csökkenő forgalomra. Akkor ugyanis a forgalom még tovább csökken  rendszerint még gyorsabban.

De mi van akkor, ha fejleszteni, úgymond előre menekülni már végképp nincs pénze a vállalkozónak? Ha már eddig is csak nagy kockázattal tudott fennmaradni? Ha a forgalom oly mértékben csökken, hogy már végképp elfogy a kitartás?

Akkor van igazán nagy baj... Másfél éve, 2010 szeptemberében írtunk arról, milyen ritka már Magyarországon az olyan vendéglátó hely, ahol cigányzenekar muzsikál. Akkor a Dunagyöngye Halászcsárda volt az egyik ilyen, rangos hely. Ma már itt is csak alkalmanként: előzetes igénybejelentésre szól az élő zene.

A prímás munkát keres...

A teljes cikk ide kattintva olvasható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!