Nagygyűlést rendez a Gazdatanács Kajászón

Kajászó - A földfoglalás a faluban azért történt, mert egy bérlő a hatezer aranykoronát meghaladó állami területhez jutott - hangzott el a csütörtöki tájékoztatón, ahol felhívást tettek közzé.

B. Kiss László


- A kormányprogram által meghirdetett program helyes volt (...) a Nemzeti Földalapkezelő szervek tevékenysége viszont azzal nyilvánvalóan ellentétes - fogalmaz az  felhívás, melyet Boór Ferenc, a Fejér Szövetség szóvivője ismertetett a pénteken   Kajászón.  Ezért a kajászói Gazdatanács, amely  már lefoglalt a határban egy területet, mert - véleménye szerint - a bérlő szabályellenesen jutott  állami földhöz, munkaértekezletet és szolidaritási nagygyűlést rendez december 1-én a faluban. A döntést az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyegyesület és  a Fejér Szövetség is támogatja. A felhívás  földbizottságok alakítására buzdít, hogy azok kezelésbe vegyék a  törvénytelenül vagy érdemtelenül bérelt állami földeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!