Saját kispályán rúgják a labdát az óvodások

Csákvár - Professzionális minőségű kispályát kaptak a helyi óvodások egy összefogásnak köszönhetően. A Felcsúti Labdarúgóakadémia feleslegessé vált füvén rúghatják a bőrt a kicsik.

Silye Sándor


Hirtelen ötlet volt, meséli Nagy Sándor helyi vállalkozó és Katonáné Venguszt Beatrix polgármester, miként is lett olyan gyorsan  egy kispálya a Szabadság téri óvoda udvarán. A tökéletesen ápolt, szikrázóan zöld fű a Felcsúti Labdarúgó Akadámiától származik, ahol új pályákat készítenek, s a régi füvet elajándékozták.
Az óvodába lehet mostantól hozni a gyerekeket edzésekre, akik pedig eleve ide járatják a gyerekeiket, a foglalkozások után vehetnek részt az  edzéseken. Így próbáljuk ösztönözni  a kicsiket is a  sportolásra. Számítunk rá, hogy sokan használják majd, reményeink szerint legalább ötven gyerek, köztük lányok is  tette hozzá a polgármester a pálya ünnepélyes megnyitóján pénteken. Amelyen részt vett Schneider Béla, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Fejér megyei igazgatója, valamint Jakab Elek, az  MLSZ Fejér megyei igazgatóságának szakmai igazgatója is.
A szövetség felismerte az infrastrukturális hiányosságokat. Épp ezért van most  egy pályaépítési program, melynek keretében a települések építhetnek grund pályákat. Az önkormányzatoknak erre 30 százalékos önrészt, illetve területet  kell biztosítaniuk, a többit az MLSZ biztosítja - mondta Schneider Béla.
- A cél olyan feltételek biztosítása,  amelyekkel már kicsi gyermekkorban vonzóvá tehetjük  labdarúgást - tette hozzá Jakab Elek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!