Kilenc érmet, négy aranyat hoztak el a dunaújvárosi úszók

Dunaújváros - Története egyik legsikeresebb bajnokságán van túl a Dunaferr SE úszószakosztálya, amely szerdától ismét hazai pályán tudja megrendezni az Arany Üstöt.

Dunaújvárosi Hírlap

Kilenc érem, ebből négy arany - ez a mérlege a Dunaferr csapatának az ob után. Az egyéni és váltószámok alapján a legeredményesebb Balog Gábor volt négy, Takács Krisztián pedig öt medállal, utóbbiból négy elsőség. A legutolsót a magyar válogatott tagjaként szerezte a 4x100-as vegyesváltóval, méghozzá a világ idei legjobb eredményét elérve. Ezzel a váltó is közel került az olimpiai részvételhez, amibe Takácsnak jó esélye van bekerülni.

- Ilyen mérlegem szerintem még sosem volt, a válogatottal is remekül ment az úszás. A tavaly márciusi időkhöz képest most jobbakat értem el, száz gyorson azért még nagy szó lett volna az olimpiai A-szint, de érzem, hogy összejöhet. A kétszázas gyorsváltóval viszont történelmet írtunk - fogalmazott Takács.

Bene Vera szakosztályvezető szerint szenzációs bajnokságon vannak túl, a kétszázas váltó - Balog, Takács, Szabó Attila, Füzesy Dávid - győzelme pedig álomszerű történet.

Kovács József edző, aki már több mint három évtizede dolgozik a klubnál, tehát nevezhető élő lexikonnak, azt mondta, a százas váltók még a nyolcvanas években szereztek bajnoki címet, de a kétszázas távon ez még soha sem sikerült a felnőtt férfiak között: - Szerintem is nagyon jól szerepeltünk Debrecenben, Balog Gábor leigazolása nagy erősítés volt. Ő sokat tett hozzá a váltó sikeréhez is, például jobbat úszott, mint Verrasztó Dávid.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!