Rabok tovább nem leszünk! - tömegeket vonzott a belvárosi műsor

Székesfehérvár - A belvárosban a tavalyihoz hasonló, sodró lendületű, interaktív műsorral idézték meg csütörtökön délelőtt 1848. március 15. legendás eseményeit az Art Kulturális Egyesület tagjai és fiatal színjátszók.

feol.hu

A szeles, de a nap melegének köszönhetően mégis kellemes időben csak úgy tódultak az emberek az Országalma környékére. Az 1848-as március 15-i események megidézése az egyik kávézóban, mint Pilvax kávéházként kijelölt helyszínen  kezdődött, itt gyűltek a márciusi ifjak, akiktől hallhattuk a 12 pontot, majd érkezett Petőfi is - alias Hegedűs Péter - , aki elszavalta a Nemzeti dalt. Mindezt a közönség soraiból érkező hangos tetszésnyilvánítások közepette, amelyek a "beépített" lelkesedőknek is köszönhetően tulajdonképpen végigkísérték az egész műsort. A csoport helyszínről helyszínre vonult, az érdeklődők eközben a József-napi vásár portékáit is szemügyre vehették az alkalmi standokon. Míg egy-egy szép helyi árut, kézműves terméket nézegettek, a hangszórókból időnként felhangzott a távolodó színjátszóktól az "Esküszünk, /Esküszünk, hogy rabok tovább / Nem leszünk!"...
A menet a Fekete Sas Szállóig vonult, ahol koszorúzással zárult a műsor.

Eközben a Megyeházán a város és a megye közgyűlésén díjakat adtak át. Részletek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!