LMP: eddig legalább 45 ezer aláírás gyűlt össze

Székesfehérvár - Az ország 130 pontján gyűjti már az aláírásokat a Lehet Más a Politika a népszavazási kezdeményezéséről.

Tribolt Lajos

Fehérváron a Liszt Ferenc utca elején, az aláírásgyűjtő alkalmi  pultnál tartott sajtótájékoztatót Szabó Tímea, az LMP országgyűlési képviselője szerdán.  Elmondta, hogy most négy kérdésben gyűjtenek aláírásokat: ne növekedjen a dolgozók próbaideje, szabadon dönthessenek a szabadságukról,  ne csökkenjen az álláskeresési járulék fizetési ideje,  s ne csökkentsék 18-ról 16 évre a tankötelezettség idejét. A politikus hozzátette, hogy az ország 130 pontján gyűjtik az aláírásokat. 45 ezer már biztosan van, de a pontos számot nem tudják, mert visznek el tőlük íveket, hogy máshol is gyűjtsék az aláírásokat.
A képviselő úgy látja, széles társadalmi körből támogatják a népszavazási kezdeményezésüket, mert egyre többen látják úgy, hogy rossz a kormányzati politika.
Lapunk kérdésére elmondta, hogy az aláírásgyűjtés jó alkalom a pártszervezet erősítésére. A megyében két nagy bázisuk van, Székesfehérvár és Dunaújváros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!