Lesz-e bölcsődei díj? Részletes elemzés készül a szükségességéről

Székesfehérvár - Ebben a bölcsődei évben még biztosan nem lesz Fehérváron gondozási díj. Júniusra készül el az az elemzés, ami alapján dönt majd a testület - derült ki a csütörtöki közgyűlésen.

Házi Péter

A közgyűlés elején Mező Balázs, a Jobbik képviselője letette esküjét, így a  közgyűlés létszáma Gál Péter lemondását követően újra teljessé vált.
Pályázatot írt ki a testület  a Fehérvár TV Jókai utcai épületének eladásáról, döntés született, hogy a belvároson kívüli éttermekre is kiterjesztik a rendeletet, amely szerint ha a százméteres körzetben lakók kérik, korlátozható az este tíz óra utáni nyitva tartás. Várhatóan májustól Erzsébet-utalványt kap a város intézményeiben dolgozó 3500 alkalmazott. (Cser-Palkovics András hangsúlyozta, az önkormányzat már februártól biztosította volna az utalványt, nem a városon múlt, hogy erre csak most kerülhet sor).



Kisebb vita alakult ki a bölcsődei ellátásért esetlegesen fizetendő díjakról: Márton Roland javasolta, hogy a közgyűlés mondja ki, Fehérváron  júniustól sem kell fizetni a bölcsődéért. Cser-Palkovics András  szerint előbb meg kell várni a szakmai javaslatát (ennek kidolgozása folyik), aztán érdemes döntést hozni. Hozzátette, nem biztos, hogy egy magas jövedelmű fehérvári gyermekének ingyenesen kell adni ezt az ellátást, a befolyó pénzből ugyanis a valóban rászorulókat lehetne segíteni.
Az Iszkaszentgyörgy és Fehérvár közti kerékpárút kivitelezőjének kiválasztása az előbbi település feladata, a városi képviselőtestület aggályát fejezte ki, hogy a kiírásnál Iszka nem részesítette előnyben a helyi vállalkozásokat (A jogi kereteken belül.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!