Elkerülők 2013-ban - A 62-es építése brüsszeli jóváhagyásra vár

FMH - A zord idő miatt jelenleg áll a Perkátát elkerülő 62-es út építése, de hónapokon belül elkészül. A Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt-nél a többi szakasz építéséről érdeklődtünk.

Tribolt Lajos

A 62-es  főút további szakaszainak építéséhez 2011 decemberében beadták a támogatási kérelmet. Ennek brüsszeli elbírálása, támogatása esetén köthető meg a kivitelezési munkákkal kapcsolatos támogatási szerződés. A 62-es út munkái öt szakaszból állnak. A Fehérvár melletti vasúti felüljárót már átadták, és jelenleg dolgoznak a Perkátát elkerülő úton. Hátra van a Seregélyest és a Szabadegyháza Ipartelepet elkerülő két szakasz, valamint a burkolat megerősítése a többi munkákban nem érintett részeken. A burkolat megerősítése  öt szakaszra  osztható: a 62. sz. főút 6. sz. főúti körforgalmú csomópontja és az M6 autópálya 62. úti csomópontja között, az  M6 autópálya csomópont - Perkáta elkerülő út között, a Perkáta elkerülő út - Szabadegyháza elkerülő út között, a Szabadegyháza elkerülő út - Seregélyes elkerülő út között és a Seregélyes elkerülő út - MÁV különszintű keresztezés között. Jelenleg a meglévő burkolati szakaszon, az elkerülők között a 11,5 tonnás burkolaterősítéshez a kiviteli tervek korszerűségi felülvizsgálata folyik, területszerzés kapcsán kisajátítási eljárások vannak folyamatban. Az építés várhatóan 2013 tavaszán indulhat meg.
 A Seregélyest elkerülő szakasz előkészítési munkálatai zajlanak. Megszerezték az építési engedélyt, a környezetvédelmi engedélyt, valamint vezetékjogi és vízjogi engedélyeket. Az építés legkorábban  2013 II. felében indulhat.
 A Perkáta elkerülő szakaszon a kivitelezési munkák folyamatban vannak, 2012 májusában tervezik átadni a forgalom számára. A Szabadegyháza Ipartelep elkerülő szakaszra építési engedéllyel rendelkeznek. Az elkerülő szakasz építése várhatóan 2013 tavaszán kezdődik.
Vagyis még néhány év, hogy korszerű legyen a 62-es.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!