Ahová az eb is gyalog jár

Címkék#kutya#kaka

Székesfehérvár - Nemrégiben papírra írt üzenet került ki a belvárosi írószerüzlet ajtaja mellé. Az ott dolgozók nem kérnek a kutyaürülékből, amelyből - ha szétnézünk - van elég a városban.

zaol.hu


- Kénytelenek voltunk az ajtó mellé tett papíron tiltakozni, ugyanis mire reggel nyitottunk volna, rendszeresen nem tudtunk belépni a pont az ajtóban hagyott ürüléktől - ad magyarázatot a kis közterületi figyelmeztetésre az alkalmazottak egyike. Mint mondja, volt foganatja a cetlinek, s javuló tendenciáról beszél Nagypál Róbert, a közterület-felügyelet irodavezetője is. Az ő tapasztalatuk szerint kevesebb a kutyagumi azóta, hogy kihelyezték a parkokban és lakótelepeken a sötétzöld, zacskóval feltöltött gyűjtőedényeket.
- A kutyatoalettek kihelyezése nagyban segítette, segíti a morál javulását. Bízom benne, hogy nem a bírság lehetősége (melynek összege a helyszínen 3-20 ezer forint közötti lehet), hanem a felelős kutyatartás még tovább javít a helyzeten.
A kutyája után nem takarító gazdit csak akkor lehet gazdaságilag is felelősségre vonni, ha sikerül a helyszíni tettenérés, s ezzel élnek is alkalmanként, bár nem a bírságolás a cél - teszi hozzá az irodavezető. Bejelentésre reagálnak és intézkednek - ígéri. (Bejelentettük, hogy elképesztő állapotban van a városi strand mögötti parkolónál - Ady lakóparkkal szembeni terület -, félméterenként ürülékbe léphetne az autójáért induló polgár.)
A meglévő 186 kutyatoalettet évente egymillió ürülékgyűjtő zacskóval töltik fel, tudtuk meg Tóth Boglárkától,  a Városgondnokság köztisztasági vezetőjétől. A kétnaponta kiürített alkalmatosságok karbantartására egy év alatt 350 ezer forintot kell fordítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!