Vörösmartys olimpiai siker

Székesfehérvár - Fejér székhelyén mind nagyobb népszerűségnek örvend a floorball. Létezik az úgynevezett "profik", és a jégkorongban nem igazolt játékosok versenye.

Silye Sándor

Miskolcon rendezték az AVE kispályás floorball diákolimpia országos döntőjét. A versenyen  valamennyi fiú korcsoportban érdekelt  volt Fejér székhelye. A Vörösmarty Általános Iskola  két csapattal indult  a fináléban. A II. korcsoportban (3-4. évfolyamosok) a Tóvárosi Általános Iskola is remekül szerepelt,  csak a döntőben szenvedett vereséget, és ezüstérmes lett. Felkészítőjük Fodor Tamás. Kulman Miklós vörösmartys fiai a a 7-8. osztályos IV. korcsoportban  csak büntetőkkel szorultak le a dobogóról. A III. korcsoportosok viszont másodszor hódították el a bajnoki címet. Két évvel ezelőtt még meglepetésre nyertek, most esélyesként sikerült újra a diadal. A csapat tagjai: Madácsi Benedek, Szeles Martin (aki a torna válogatottjának is tagja), Miklós Máté, Halgató Szabolcs, Gál Roland, a testnevelő Kulman Miklós.
Amíg a jégkorongban leigazolt játékosok az országos döntőben jeleskedtek, addig a helyi bajnokságban csak olyanok szerepelhettek, akik  már nem hokiznak versenyszerűen. A III. korcsoport városi döntő vég eredménye: 1. Vörösmarty Általános  Iskola, 2. Tóvárosi, 3. Vasvári, 4. Németh László Általános  Iskola.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!