Visszapillantás 2011 - Álomszínház a Fezenen

Fejér megye - Hónapról hónapra idézzük fel azokat az eseményeket, amelyek a legjobban felkeltették olvasóink figyelmét a 2011-es évben.

Tihanyi Tamás

Szakmai zsűri és költségvetés nélkül debütált az első dunaújvárosi filmfesztivál tavaly augusztusban. Tizennégy alkotó huszonnégy filmet mutatott be a közönségnek.
 Kovács Sarolta, Gyenesei Leila  és Demeter Bence lettek a megyeszékhely új Európa-bajnok öttusázói. Eredményüket Angliában érték el, ahol csapatban győztek.
Tavaly is rendeztek Fehérváron Fezen-fesztivált. Hírneves fellépő a Dream Theater, az Ossian, az LB27 volt.
Nemes versengés zajlott a Duna-parti Kisapostagon, ahol a halászléfőzés legjobbjai találkoztak. Nagy Péter filézett pontyhalászléja érdemelte ki az első díjat.
Bajba került egy vitorlás a Velencei-tavon, amikor 70 kilométeres szél kapta el és felrakta a hajót a nádasra. A rendőrök mentették ki a két budapesti férfit a fedélzetről.
Az angol BBC az első világháború előtti, történelmi témájú filmet forgatott Székesfehérvár belvárosában.
A világhírű dunaújvárosi kézilabdázó, Radulovics Bojana bejelentette, hogy befejezte aktív pályáfutását.
Még a háború sújtotta Csecsenföldről is érkeztek fellépők a tavalyi Királyi Napokra.
Szobrot kapott szülőhelyén, Móron Wekerle Sándor, a dualizmus korának kiváló államférfija, miniszterelnöke.
 Megkoronázták Dobos Petrát, a tavalyi Fehérvár Szépe Fejér Megyei Hírlap királynője cím elnyerőjét. A két udvarhölgy Wéninger Kata, Endrédi Csilla, a közönségdíjas pedig Vinkler Viktória lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!