Témahét huhogással, tanulással

Székesfehérvár - Madárvédelemmel, madáretetéssel, a költöző fajok vonulásával foglalkoznak a héten az Ezredéves iskola szárnyas témahetén.

Kocsis Noémi

 Az Ezredéves Készségfejlesztő Speciális Szakiskola 9-12. osztályos tanulói most ugyan csak a fotózás kedvéért jártak az udvaron, hogy a témahét fő szervezőjével, Kováriné Bujdosó Lillával elhelyezzenek egy csinos madáretetőt és némi eleséget, de ilyen odúkat a hét folyamán ténylegesen is telepítenek az intézmény területén. Az immár harmadik éve zajló témahetek legújabbikán ugyanis szinte minden a városi lakókörnyezetben élő madarakról szól majd.
 - Célunk felhívni tanulóink figyelmét Magyarország védett madaraira, nemzeti parkjaira. Minden napon öt állomáson várják feladatok a 9-12. évfolyamosokat, akik többek között kézműves foglalkozásokon dolgozhatják fel a hét során hallottakat, tanultakat - tudtuk meg a szervező pedagógustól. Szó lesz például a cinkéről, szerdán a téli madárvédelemről (ekkor készülnek majd az új etetők is), csütörtökön bagolynapot rendeznek, pénteki záróeseményként pedig Berkényi Tamás, a Madárkórház állatorvosa tart előadást intézményükről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!