Szagot fogott Nózi kutya, betörő nyomára vezette a rendőröket

Ercsi - Egy betörés kapcsán kaptak el a nyomozók egy férfit, akinek nyomára Nózi kutya vezette őket. A gyanúsítottnál ugyan nem találták meg a lopott holmikat, ám drog volt nála, így kábítószer-fogyasztás miatt vitték be.

feol.hu

Ercsiben, az Erkel Ferenc utcából tett bejelentést egy férfi tegnap este negyed nyolc körül, hogy egy ismeretlen férfi térkővel bedobta az ablakát, majd a házból, a hűtőszekrényről elvitte pénztárcáját, benne 6 000 forinttal és személyes irataival – tudtuk meg szerdán Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivőtől.

Amikor a rendőrök a helyszínre értek, azt látták, hogy a bejárati ajtó ki van támasztva fém rudakkal. A nyomozók feltételezése szerint az elkövető ezzel nehezíteni próbálta a tulajdonosok kijutását az ingatlanból. A helyszíni szemlére a házhoz érkezett Nózi kutya is gazdájával, a zámolyi körzeti megbízottal, hogy segítség az ercsi nyomozók munkáját.

Amikor a KMB-s Nózit a ház mögött található térkő kupachoz vitte, a kutya szagot vett, mert a tettes ott időzhetett egy darabig. Így Nózi ún. „szagkatlanból” indult az elkövető után. Gazdáját, illetve az ercsi nyomozókat az udvaron található komposzton keresztül a szomszédos telekre vezette, majd onnan mintegy kilométeren keresztül ment a szag után egészen egy családi ház kertkapujáig.

Ott a nyomozók intézkedtek a házban lévő férfivel szemben, akit korábban több vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével hozták már összefüggésbe elkövetőként, és arról is tudomásuk volt, hogy egy fél éve szabadult börtönbüntetéséből. A nála tartott házkutatás során ugyan a házból eltulajdonított tárcát és iratokat a rendőrök nem találták meg, de a szobájában lévő asztalon volt két fecskendő, valamint alufólia és nylontasak is, melyeket a rendőrök lefoglaltak. A férfi elismerte, hogy kábítószert fogyasztott.
A rendőrök, miután előállították a kapitányságra, kábítószerrel való visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A betörés ügyében még nyomoznak.

Tekintettel arra, hogy a férfi ellen a Dunaújvárosi Városi Bíróság tárgyalási őrizetet rendelt el egy korábbi ügyével kapcsolatban, az ercsi nyomozók bűnügyi őrizetbe vették.

 

    

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!