Őrizetbe vettek egy illegális hulladéklerakásért felelős cégvezetőt

Dunaújváros/Kisapostag - Bűnügyi őrizetbe vettek a dunaújvárosi nyomozók egy cégvezetőt, aki a gyanú szerint felelős azért, hogy többtonnányi építési törmeléket raktak le egy kisapostagi magánterületre, illetve a 6-os főút melletti védőerdőben. Az ügyben meggyanúsították a munkavégzéssel megbízott főmérnököt is - közölte a rendőrség pénteken.

Szigeti Sándor

Január 13-án jelentették be a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon, hogy ismeretlenek Kisapostag külterületén, az ingatlan tulajdonosának engedélye nélkül, az elsődleges becslések szerint mintegy ötven köbméternyi aszfalttörmeléket raktak le, amelyet valószínűleg piros színű talajról bontottak el - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint röviddel a bejelentés után kiderült, hogy hasonló törmeléket raktak le Dunaújváros külterületén, a 6-os főút melletti védőerdő területén is ugyancsak ismeretlen tettesek.
 A dunaújvárosi nyomozók a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett miatt indítottak nyomozást, és megállapították, hogy a hulladék feltehetően Dunaújvárosból, az Eszperantó utcai területrendezésből származik. A törmelék elszállításával a munkálatokat végző alvállalkozó a bemutatott dokumentumok szerint egy másik alvállalkozót bízott meg.
A nyomozás során kiderült, hogy a bemutatott papírok "csak a hulladék eltüntetését szolgálják" - fogalmazott a szóvivő.
A törmelék elszállítását megrendelő budapesti cég szekszárdi lakhelyű ügyvezetőjét előállították, majd Dunaújvárosban felbujtóként kihallgatták. A gyanúsítás ellen panasszal élt a cégvezető.
A munkavégzéssel megbízott főmérnököt bűnsegédlettel gyanúsították meg.
A bűntett ügyében szakértők bevonásával folytatja a nyomozást rendőrség. Az eddigi adatok szerint további gyanúsításokra is sor kerülhet, és az ügyben más bűncselekmények miatt a gyanúsítottak körének bővülése is elképzelhető.


Illegális lerakó Kisapostagon

Közel száz tonna hulladékot raktak le illegálisan több kisapostagi földtulajdonos magánbirtokán. Az építési törmelék az elbontott dunaújvárosi edzőpályáról származhat.
A jelek szerint valami nagyon nincs rendjén a központi sporttelepi edzőpálya elbontása körül, amelynek helyére diszkontáruház épül fel.

Amint arról hírt adtunk, a környéken lakók általános felháborodása ellenére napokig a helyszínen égették el az egy hektáros területen lévő, kivágott fákat, holott ez tilos.

Lapunk pedig most arról értesült, hogy az aszfaltos sportpálya és edzőpályát körbevevő kerítés építési törmelékét több kisapostagi, magántulajdonban lévő szántón rakták le illegálisan. Az érintett földtulajdonosok azonnal feljelentést tettek, a rendőrség nyomoz.

A helyszín alig pár kilométerre van Dunaújvárostól. Éppen csak elhagyjuk a város déli határában lévő körforgalmi csomópontot, amikor Kisapostag előtt jobbra, a második mezőgazdasági útra lehajtva, elénk tárul a látvány.

További részletek a Dunaújvárosi Hírlap keddi cikkéből itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!