Lesz lehetőség díjcsökkentésre? (frissítve)

Székesfehérvár - A hulladékszállítási díj csökkentésének lehetőségét is felülvizsgálhatják a jövőben - közölte csütörtökön Mészáros Attila képviselő Szigli István sajtótájékoztatójára reagálva.

Házi Péter

- Azzal, hogy a móri képviselőtestület nem fogadta el a díjeemelést,  úgy tűnik, a fehérváriaknak kell megfizetni az emiatti bevételkiesést. Valamilyen kompromisszumos megoldásra lenne szükség, hiszen amíg Móron 1387 forint egy ezeregyszáz literes kuka ürítése, addíg Fehérváron idéntől 4576 forint lesz - mondta sajtótájékoztatóján Szigli István képviselő.  Hozzátette, a közgyűlésnek javasolni fogja, hogy gondolják át a díjemelés nagyságát. Farkas Béla, az I. Számú Lakásfenntartó Szövetkezet ügyvezetője szerint az általuk kezelt négyezer lakás esetében 20 millió forinttal növeli meg az áremelés a kiadásokat. A hulladékszállítási díj eddig is már a közös költség 22 százalékát tette ki, úgy látja, az emelés miatt tovább nő a nem fizető lakók száma.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese, Mészáros Attila szerint Szigli István és a lakásszövetkezeti elnök tisztában vannak azzal, hogy az új hulladékgazdálkodási törvény szükségessé teheti a szolgáltatási díjak felülvizsgálatát: - Ha a jogszabályok változása nyomán lehetőségünk lesz a díjcsökkentésre, azonnal megvizsgáljuk a kérdést. A Fidesz azt szeretné, ha a hulladékszállítás díját sem kellene emelni, ahogy a távhődíjak változatlanságát már sikerült elérnünk - fogalmazott a képviselő. Közleményében arról is szólt, hogy a decemberi áremelés nagyon régen, az előző ciklusban eldőlt. A jelenlegi városvezetés annyit tehet, hogy a városra kényszerített áremelést nem egyszerre, hanem kisebb lépésekben teszi meg, ezzel enyhítve a fehérváriak terheit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!