Elkezdődik a partvédmű megerősítésének második szakasza

Dunaújváros - Főként uniós forrásból folytatódik az Öreghegy és a Siklósi út közötti partvédmű rehabilitációja és megerősítése. A második ütemben is több száz millió forintot fordítanak a löszpart és védmű rekonstrukciójára. A program szerdán indul.

Szabó Szabolcs

A második ütem fedezetére is sikerült uniós forrásokat szerezni. Az erről szóló támogatói szerződést tavaly márciusban szignózta az NFÜ képviseletében a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség és az önkormányzat. A több mint négyszázmilliós összköltségű beruházásból háromszázötvenmillió forint támogatást nyert az önkormányzat pályázata. Az Öreghegy és a Sikló út közötti partvédmű megerősítésének második szakaszában is nagyszabású munkák valósulnak meg: korszerűsítenek négy csáposkutat, negyven új talajvízszint-észlelő kutat létesítenek, valamint harmincnyolc vízszint-észlelő kutat eltömedékelnek. Emellett a már meglévő 192 darab vízszint-észlelő kút aktivitását is felülvizsgálják. A beruházás részleteit szerdán délelőtt mutatják be a városházán az önkormányzat képviselői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!