A négyszeres világbajnok Jónyer István bemutatót edzést tartott

Székesfehérvár - Pénteken este Fehérváron, a Honvéd Szondi SE asztaliteniszezőinek tartott bemutató edzést az egyaránt négyszeres világ- és Európa-bajnok klasszis, Jónyer István.

Matók János

A Svájcból hazatelepülő, Agárdon élő 87 esztendős Olaszi Sándornak köszönhetően érkezett a fehérvári Hétvezér Általános Iskolába Jónyer István, a négyszeres  világ- és négyszeres Európa-bajnok asztaliteniszező, egyben a hazai szövetség alelnöke, hogy bemutató edzést tartson a Honvéd Szondi SE sportolóinak. Amikor belépett a terembe, kissé meglepődött az érdeklődők nagy létszámán, amire Volsik János szakosztályvezető csak annyit jegyzett meg: még nincs is itt mindenki!
Mielőtt elkezdődött volna a bemutató, Jónyer István készségesen válaszolt lapunk kérdéseire, a sportág helyzetéről.
- Tavaly májusban választották meg szövetségi elnöknek Pákh Imrét, aki az októberi közgyűlés előtt kért fel az alelnöki tisztségre, azzal a céllal, hogy segítsek a sportág fellendítésében. Örömmel vállaltam el a feladatot, és ennek érdekében szeretnék bevonni a munkába  olyan elismert szakembereket, mint például Klampár Tibor és Ausztriából azt a Karsai Ferencet, aki a világ legjobb edzője. A lányok tekintetében most elég jól állunk, van már olimpiai kvalifikációs versenyzőnk, de fiúknál bajban vagyunk. Esetleg a Jakabnak és a Kosibának lesz rá esélye. Igazából a férfi utánpótlással szeretnénk majd foglalkozni, hiszen a lányok most jóval előrébb járnak. A mi időnkben azért ez fordítva volt - jegyezte meg mosolyogva Jónyer István, majd így folytatta: - Most tettünk le az asztalra egy olyan tervet, amely szerint  4-5 éven belül  a fiúk már utolérik majd a lányokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!