Zsarolás, kényszerítés, garázdaság, rablás a vád

Székesfehérvár - Zsarolás, rablás, kényszerítés, garázdaság: ezek szerepelnek a vádiratban. A tárgyalás hétfőn folytatódott a városi bíróságon, tanúkat hallgattak meg.

Szabó Zoltán

Hét fiatalkorú vádlott, 34 sértett, 22 tényállás.  Nem kevés. A fehérvári városi bíróságon hétfőn folytatódott    annak az ügynek a tárgyalása, amely  a  tavaly szeptembertől decemberig  az Árpád oktatási intézmény Szent István  szakiskolájában történt.   Az előzményekhez tartozik, hogy az iskolába egy felzárkóztató  program keretében más oktatási intézményekből   hátrányos helyzetű, nehéz sorsú, nehezen kezelhető  gyerekek kerültek, akik  egy osztályban folytatták a tanulmányaikat.   A vádirat szerint hét fiatalkorú zaklatta, fenyegette, kirabolta   diáktársait.   Pénzük, értékeik átadására kényszerítették őket, garázdálkodtak az iskolában.  A rendbontókat már nem tudták megfékezni a pedagógusok, ezért a  hatósághoz fordultak.
A  múlt alkalommal a bíró zárt tárgyalást rendelt el, mert a tanúk  - a vádlottak jelenlétében - nem akartak  vallomást tenni.   Hasonló történt hétfőn is,  többen kérték a zárt tárgyalást, mondván, tartanak a  vádlottaktól. Akik 22 tényállásban szerepelnek tettesként, társtettesként vagy bűnsegédként, mondta lapunknak Gieszné Boda Orsolya, a megyei bíróság szóvivője. Amikor a  cselekményt elkövették, valamennyien fiatalkorúak voltak.  A  tárgyalás   december 2-án folytatódik,  tanúkihallgatással, perbeszédekkel és nem kizárt, hogy ítélettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!