Ligakupa: csoportelső lett a Vidi

Székesfehérvár - A Labdarúgó Ligakupa csoportkörének az utolsó fordulójában a Vidi gólnélküli döntetlent játszott az MTK-val, s csoportelsőként végzett. Közben a klub pernyertes lett.

Matók János

Még mielőtt elkezdődött volna a mai Ligakupa találkozó, a fehérvári klub a hivatalos honlapján az alábbi közleményt jelentette meg: "A Fehérvár F.C. Kft. jogerősen megnyerte a Clavis Consulting Kft. (jelenlegi neve: PROMO-RATIO Kft.) által ellene indított pert. Azt követően, hogy Garancsi István 2007 végén megvásárolta a klubunkat működtető gazdasági társaságot, a PROMO-RATIO Kft. 60 000 000 Ft pótbefizetés visszafizetése iránt indított pert a Fehérvár F.C. Kft. ellen.  Történt mindez annak ellenére, hogy Szieben László korábbi és Garancsi István jelenlegi tulajdonos még 2007. december 31-én megegyeztek, hogy a gazdasági évet lezáró, írásban rögzített megállapodásuk szerint nincsen követelésük egymással szemben.  A cégbírósági adatok alapján Szieben Lászlónak 2008-ban minden tisztsége megszűnt a Clavis Consulting Kft-ben, így Pribeli Ferenc ügyvezető nyújtotta be a követelést. Egyes vélemények szerint az eset mögött Szieben László állt.  A Fővárosi Ítélőtábla 2011. november 15-én helybenhagyta a Fejér Megyei Bíróság elsőfokú ítéletét, mely megállapította, hogy a felperes nem rendelkezik perindítási jogosultsággal, így a több éve húzódó per véglegesen lezárulhatott."



A mérkőzés pedig a következőképpen alakult:

Videoton  FC-MTK 0-0, Sóstó, 300 néző.  Vezette: Berke (Huszár, Kóbor).

Videoton: Tujvel - Brachi, Caneira, Vaskó, Hector (Szolnoki) - Nagy (Oliveira), Tóth (Mitrovics), Polonkai, Vasziljevics (Walter) - Alves (Evandro), Nikolics. Vezetőedző: Paulo Sousa.
MTK: Groppioni - Wolfe (Vadnai), Szekeres,  Kelemen D., Hajdú S. - Macura (Gál), Vukmir, Kanta J. (Nikházi) Ladányi (Frank) -  Könyves, Tischler (Vass).  Szakmai igazgató: Garami József.
Kiegyenlített játékot, de gólt nem láthattak a szurkolók, helyzetek inkább az első félidőben voltak mindkét kapu előtt. A Vidi csoportelsőként várhatja a folytatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!