Ismét ellopták a hófogóhálók acélcölöpeit

Dunaújváros - A napokban helyezték ki a hatos főút mellé, a megyehatárra a hófogó rácsokat - nem sokkal később az ezeket tartó cölöpöket ellopták.

Gallai Péter

A baracsi emelkedő után, a Paks felőli oldalra állították fel a téli védművet a Magyar Közút Nzrt.  yTolna megyei igazgatóságának munkatársai, a szokott helyre, Fejér és Tolna határára. Azonban nem sokáig állt rendeltetésszerűen a rendszer, mert   ismeretlen tettes, vagy tettesek megrongálták azt.  A kihelyezett műanyag hófogó rácsok mellől negyvenöt   darab,  húsz centi átmérőjű,  közel másfél méter  hosszú acélvasait eltulajdonítottak. A bűncselekménnyel százötvenezer forintos kár keletkezett, ráadásul a közútkezelő  újra  építhette kedden a rendszert.

Az eset nem egyedi, a környéken már többször lopták el  az acélkarókat.  Nagyvenyim mellől  volt, hogy kétszáz darabot vittek el egy nap alatt.  A tolvajok egyébként  nem finomkodtak, majdnem minden második műanyag tekercset összevagdosták, miközben elnyírták a rögzítő kábeleket. A használhatatlan rendszert a közútkezelőnek akkor  be kellett szednie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!