Fehérvári győzelem Ljubljanában

Székesfehérvár - A Sapa Fehérvár AV19 abban a tudatban látogatott Ljubljanába, hogy ott utoljára 2009. november 17-én győzött. Az egységek gyűjtésére pedig nagy szükség van.

Tóth Bence

Érdekesség, hogy az utolsó találkozóját mindkét alakulat a Bécs ellen vívta, s a Sárkányok finn mestere szerint is a  vesztüket -  csakúgy, mint a Sapának - a bombaformában védő Divis kapus okozta.

Mióta az EBEL góllövőlistáját vezető Ryan megszakította ponttermelését, nyeretlen a Sapa, s visszafogottabb a góllövés terén (3 meccsen 4 gól). Nem elhanyagolható tény az sem, hogy Mihály visszatérésével a harmadik sorba került a pontgyáros. Tán Kevin Primeau fejében ez is motoszkálhatott, mikor az amerikai csatárt előrébb tolta, s visszaállt a kényszerszülte korábbi felállás. Az élet  egyébként zajlik a második sorban: agyrázkódás miatt továbbra is hiányzó Pratt helyén Durco játszott, és pénteken debütált Justin  DaCosta.

Kapuralövéseket tekintve kiegyenlített (24-25) csatát hozott az első két húsz perc. A zöldek  mégis alaposan ráijesztettek a kék-fehér drukkerekre, a második percben Ropret zörgette meg Munro hálóját, 1-0. A harmad végén egy  Ladányi-Tokaji összjáték után Sofron egalizált, 1-1.

Kellett nekünk Ryan-t és Mihályt  emlegetnünk, hisz  az apró szélső, s a székely csatár egyaránt eredményes volt a 31., majd a 39. percben, 1-3. 

A zárófelvonás elején  Ropret lopta közelebb csapatát a magyar bajnokhoz, 2-3. Hogy véletlenül se maradjanak az Ördögök pont nélkül, arról a Sofron-Ladányi duó tett, 2-5 - ezzel  el is döntve a találkozót.

A Sapa farm  közben a két fehérvári vereségéért visszavágásra készülő Brassó otthonában próbált szerencsét. Az első játékrész kiegyenlített csatát hozott, a folytatásban azonban a románok akarata érvényesült. A második harmad elején Filipék kihasználták Kóger István tanítványainak  rövidzárlatát, s  1 perc 4 másodperc alatt háromszor is bevették Pleszkán kapuját. A végén ugyan Kiss Dávid és Tóth Adrián szépített, ám a Brassó magabiztosan 6-2-re nyert.

HDD Tilia Olimpija Ljubljana-Sapa Fehérvár AV19 2-5 (1-1, 0-2, 1-2)

Ljubljana, 3000 néző. Vezette: Bogen, Smetana, A. Lesniak, Mathis.

Olimpija Ljubljana: Lamoureux  - Cvetek, Vedlin, Pance Z. (1), Hocevar, Ropret 2 - Cole, Groznik, Mustonen, Golicic, Pance E. (1) - Dervaric, Smirnov, Taylor, Music (1), Hughes - Fraser, Hotham, Sefic, Verlic, Ograjensek. Vezetőedző: Hannu Jarvenpaa.

Sapa Fehérvár AV19: Munro - Horváth A., Tokaji (1), Sofron 2 (1), Vas M., Ladányi 1 (2) - DaCosta, Durco, Palkovics (1), Johansson (1), Ryan 1 - Sille, Láda B., Kovács Cs. (1), Sikorcin, Mihály 1  - Benk, Nagy G., Magosi. Vezetőedző: Kevin Primeau.

A  sűrű program előtt álló DAB.Docler pénteken megkezdte négy nap-négy meccses sorozatát. Az Acélbikák a Mol Ligában hazai környezetben a legjobb összeállításban  fogadták - leszámítva  a még mindig sérült Sevelát, s  Kiss Dánielt - a Miskolc együttesét. Kiegyenlített első harmad végén Galanisz jutatta előnyhöz a piros-fehéreket a 18. percben. A középső játékrészt Gröschl két találata foglalta keretbe: egyet az elején, s egyet a  végén jegyzett. Végül az 57. percben  Saluga szépített.

DAB.Docler-Miskolc 3-1 (1-0, 2-0, 0-1).

Folytatás a Nationalligában szombaton Innsbruckban, vasárnap Zell am See-ben, hétfőn  Dunaújvárosban az Újpest ellen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!