Táncházi programok - érdemes nekiindulni

Székesfehérvár - A szervezők bizony próbára teszik ma a néptánckedvelőket, hiszen egyszerre két helyszínen is lesz mulatság 17 órától. A helyőrségi klubban moldvai csángó táncházat, a Táncházban lemezbemutatóval kiegészülő estet tartanak.

Bokros Judit

A helyőrségi klubban 17 órától a Kákics zenekar zenéjére rophatják a legkisebbek a táncot Bodó-Bán Enikő vezetésével, 18 órától pedig a felnőttek is csatlakozhatnak, nekik Gál Dávid mutatja a lépéseket. A mindig jó hangulatú táncházban a moldvai csángók táncai, énekei mellett felcsíki lépésekkel is lehet ismerkedni.

A szomszédos Táncházban ugyancsak 17 órától rendezik a gyermekjátszót Gula Miklós és Gellár Éva vezetésével, ezt követően kézműveskedésre lesz lehetőség. Gelencsér Júlia a segít a gyerekeknek a "mákmadár"-készítésben, majd 19 órától a Zagyva banda tart lemezbemutató koncertet. A program 20.30-tól szásznagyvesszősi táncok tanításával folytatódik, Kovács Norberttel, majd az est táncházban teljesedik ki 22 órától.

Érdemes akár mindkét helyszínre benézni, úgyis közel vannak egymáshoz...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!