Romaper: kedden is videóztak

Székesfehérvár - Újabb tárgyalással folytatódott az úgynevezett romaper kedden a városi bíróságon. Ezúttal is videófelvételeket nézett meg a bíróság, ítélet december 1-jén várható.

Zsigó Ferenc

Az R. János és kilenc társa ellen folyó  romaperként elhíresült  ügyben kedden újabb tárgyalást tartottak a Székesfehérvári Városi Bíróságon Tőke Zoltán bíró vezetésével. A reggel fél kilenckor kezdődött egésznapos tárgyalás keretében ezúttal is a helyszínen készült videófelvételeket nézte át többbször a bíróság a vádlottak és védőik jelenlétében, hogy kiderítsék, ki mit tett az ominózus napon az enyingi benzinkútnál - tájékoztatta szerkesztőségünket a tárgyalási nap végén Gieszné Boda Orsolya, a megyei bíróság elnökhelyettese, bírósági szóvivő.
Mint emlékezetes, közvetlenül a 2009. február 8-iki veszprémi Cozma-gyilkosság után,  február 14-én az enyingi benzinkútnál mulatozó (születésnapot ünneplő) roma társaság összetűzésbe került egy több autóval odaérkező társasággal, akik  mint kiderült  többségében a 64 Vármegye nevű jobboldali szervezet tagjai voltak. Az esetről videófelvételeket készített a Hír TV stábja (pár perccel a történések kezdete után érkeztek a helyszínre) és a közeli üzlet biztonsági kamerája is. A felvételek megtekintése, illetve azok alapján az események rekonstruálása és a csetepaté szereplőinek  a ruházat alapján történő azonosítása már egy korábbi tárgyaláson (október 10.) elkezdődött, ma ennek folytatása zajlott a tárgyalóteremben.
Ottjártunkkor az egyik vádlott megjegyzésére, miszerint ... "ezt jól megrendezték bíró úr...", Tőke Zoltán válasza ez volt: "Nem is vártam mást magától azok után, hogy ártatlannak vallotta magát..."
A következő tárgyalási napot december 1-jére tűzték ki, ekkor a perbeszédekre kerül sor, és várhatóan ítélet is születik - mondta a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!