Érdekes csata előtt áll az Albacomp

FMH - Ma 18.30 órakor Szombathelyen lép pályára az Albacomp Fehérvár legénysége a Falco KC ellen. A csapat a bajnokság 4. fordulójában játssza az első rangadónak számító csatáját.

Silye Sándor

Az albások eddig három magabiztos vagy biztos sikert tudhatnak maguk mögött. Székesfehérváron nagyon elpáholták a Debrecen és a Sopron együttesét, amíg Szegeden csak 10 ponttal, de biztosan győztek. A Falco KC eddigi mérlege: 1 győzelem otthon a PVSK ellen (72-64), egy idegenben a ZTE otthonában (72-64), és egy vereség Pakson (90-82). A nagyon megerősített Atomerőmű csak  nehezen bírt a vasiakkal, és ez figyelmeztető jel lehet az albások számára.

Szó mi szó, tavaly sem volt gyenge a sárgák csapata, de azóta tovább erősödött a szombathelyi alakulat. Hozzájuk igazolt a ZTE-vel bajnoki címet nyert Timberlake (eddigi pontátlaga 21,3), a center Pantelics (14,7 pont, 8,3 lepattanó). Jancsikin  épp az Albacomp elleni felkészülési meccsen sérült meg, és úgy hírlik, műtétjét követően  a mai bajnokin,  pont az Albacomp ellen tér vissza, illetve mutatkozik be csapatában tétmeccsen. A csapat mozgatója, esze továbbra is az  elnyűhetetlen ős-falcós Kálmán László lesz (10,7 pont, 5,7 gólpassz),  övék a nyáron hazatért válogatott erőcsatár, Szabó Zsolt (11,7 pont, 8,7 lepattanó), de figyelni kell Simon Lászlóra (5,0 pont), Will Tamásra (2,7 pont), Harazin Tamásra (5,7), Szanati Mátyásra (6,5 pont). A számok alapján az Alba masszívabbnak látszik (a kezdőcsapat és a dobott pontok átlaga: Simon 11,0; El-Amin 25,7; Hollis 13,7; Hendlein 9,3; Keller Á. 7,0,)  figyelemre méltó a helyét kereső  Chism 9,0; Madár 7,0; Bódi 4,7; Juhos 3,5. És akkor Supola  még nem is játszott egy bajnokin sem. Híreink szerint  a játékos hétfőn már elkezdte az edzéseket  bár még nem forrt össze a törött csontja , de ma akár pályára is kerülhet a Nagy-Britanniában a legjobb európainak válaszott hátvéd.
- Még csak három forduló  telt el, így nem lehet beszélni valós erőviszonyokról, bár otthon a vasiak kemény diót jelentenek bárki számára. Az olyan alapszituációk dönthetnek ismét a javunkra, mint a védekezés, a lapattanózás, a gyors indítás. Felállt védelem ellen türelmes játékkal meg kell várni a legjobb helyzet lehetőségét, és az ellenfél gyenge pontján kell támadnunk. Szervezett csapat a szombathelyi, amely nagy hangsúlyt fektet a jó védekezésre. Érdekes csata előtt állunk, de természetesen győzni akarunk! - mondta Braniszlav Dzunics.

A csapat honlapja ide kattintva érhető el!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!