EBEL - A Jesenice ellen folytatja a Sapa

Székesfehérvár - Derek Ryannel megy a Sapa Fehérvár AV19 szekere. A fehérváriak péntek este az amerikai légiós vezérletével győzték le a Villachot 4-2 arányban az osztrák jégkorong-bajnokság alapszakaszának 11. fordulójában.

Tóth Bence

Az amerikai légiós legutóbbi 5 meccsén 9 gólt szerezve járult hozzá, hogy a magyar bajnok megszilárdítsa tabellán elfoglalt negyedik pozícióját. A Mihály Árpád kiválásával feljebb kerülő fiatal csatár gyorsan "akklimatizálódott" Palkovics Krisztiánék mellett, 12 pontjából 10-et az ő társaságukban jegyez. S ezek a találatok egytől-egyig lélektanilag a legfontosabb pillanatokban születtek, meccseket eldöntve. A karintiaiak otthonában Palkovicsék szinte végig irányították a játékot, így nem érdemtelenül gazdagodtak ismét két egységgel. Kevin Primeau dicsérte a csapatát, ám elismerte: Fortuna is melléjük szegődött. Elég csak arra gondolni, hogy Palkovics 8, míg Ryan 1 másodperccel a harmad lecsengése előtt "köszönt be" Starkbaumnak.

Folytatás vasárnap 17.30-kor hazai pályán, a jelenlegi állapotában a Villachoz hasonló játékerőt képviselő Jesenice ellen. Az utolsó előtti pozíciót birtokló szlovének mindössze egy pontot szereztek idegenben (Bécsben), legutóbb Klagenfurtban gólzáporos meccsen maradtak alul (8-5). Érdekesség, hogy vasárnap este a jeseniceiek elleni mérkőzésen minden eddiginél értékesebb nyereményeket és hoki ereklyéket sorsolnak ki. A tombolák 1000 Ft-ért vásárolhatók meg, a bevétel jótékony célok megvalósítását szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!