Autószalonok eladók

Székesfehérvár - Már nem csupán az autósszakmában, hanem szerte a városban arról beszélnek egy hete, hogy Szuna József cége, illetve cégei bajban van(nak).

Zsigó Ferenc

Egészen pontosan múlt héten csütörtökön, azaz október 20-án került szóba a szerkesztőségben, hogy Szuna József állítólag nagy bajban van. Az a Szuna József, aki a rendszerváltás előtt is az autósszakmában dolgozott a Merkúrnál, Székesfehérváron elsőként nyitott autószalont a Budai úton, majd később áttelepült a Seregélyesi útra. Az a Szuna József, aki azóta az Opelen kívül több más márka autóit is árulta már, és aki a kereskedelmi és iparkamara autóstagozatának vezetője is volt. Szuna József egyike volt azoknak, akik nem dőltek be a válság kirobbanása után. Legalábbis úgy tűnt, hogy a válságot ő is túlélte. A városban terjedő hírek és a ma tapasztaltak azonban arra engednek következtetni, hogy nem egészen így van.
- A téli gumikat szerettem volna felszereltetni, de úgy látszik, hiába jöttem - mondta pénteken délután két órakor Ujházi Gyuláné a Seregélyesi úti szalon előtt.
A hölgy törzsvevő, eddig minden autóját itt vette, szervizgondjaival is mindig ide járt. Az elmúlt napokban többször is próbálkozott, de mindig zárt ajtókra talált. A leláncolt kapun egy irattartó "bugyiban" egy A4-es lap, rajta a felirat: "Szervizünk áramszünet miatt zárva tart, szervizbe történő bejelentéshez kérjük hívja a 06 70....... telefonszámot!"
- Én hívom most is, de nem veszi fel senki - mondta Ujháziné -,  pedig korábban ugyanezen a számon beszéltem meg valakivel, hogy ma kettőre jövök, erre tessék!  - nincs itt senki...
(Később mi is felhívtuk a 70-es mobilszámot, egy üzenetrögzítőre felvett hang arról tájékoztatott, hogy technikai okok miatt vannak zárva, legközelebb 3-án nyitnak.)
 Szóval ott beszélgetünk Ujházinéval, amikor közeleg egy férfi belülről...
- Na végre... - mondja a hölgy, de hamar kiderül a fekete ruhás alakról, hogy biztonsági őr. Veszi le a láncot a kapuról, nyitja, de nem azért, hogy Ujházinét beengedje, hanem hogy egy sötét színű kocsit kiengedjen. Az autó lehúzott ablaka mögül kiszól a sofőr, hogy mit akarunk. Odalépek, bemutatkozom, mire ő: - Azonnal távozzon az udvarról, ez magánterület! Kérdezem, hogy ő kicsoda, hiszen én bemutatkoztam, mire megismétli: - Azonnal távozzon, nem készíthet képeket, nem beszélhet senkivel, ez magánterület... - a többit nem idézem. A távozó főnök a biztonsági őrt is utasította, hogy ne beszélgessen velünk.
 Akkor másik szervizt kell keresnem - sajnálkozott Ujháziné.
Irány a Flórián körút! - adtam ki magamnak a parancsot. Ott is beigazolódni látszott a városi szóbeszéd, ugyanis mindkét ingatlan zárva, rajtuk hatalmas molinó hirdeti: kiadó, eladó. Hívom a két budapesti számot, az egyiken a Ricovery Kft. nevében Nemes Rudolf jelentkezik be, s a kölcsönös bemutatkozás után arról tájélkoztat, hogy cége a CIB Bank ingatlanhasznosító vállalata, ők hirdetik a két ingatlant ennyi meg ennyiért megvételre vagy bérbeadásra. Nem vagyunk a bank hirdetőtáblája, így nem írunk összegeket, de a nagyságrendet eláruljuk: százmilliókról van szó.

Felhívtuk Szuna Józsefet, hogy feltegyük azokat a kérdéseket, amiket ebben a helyzetben fel kell tennie egy újságírónak. A kérdések azonban válasz nélkül maradtak. Mindössze ennyi hangzott el a vonal túlsó végéről: "A tárgyalások befejezéséig nem nyilatkozom."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!