Színielőadások a csillagos ég alatt

Tabajd - A 2009-ben elhunyt Kossuth-díjas színész-rendezőről nevezték el a község romantikusan szép fekvésű pontján felállított szabadtéri színpadot a hét végi előadásokkal összekötött ünnepségen. Iglódi István még megérhette terve valóra válását, kollégái, diákjai és a község folytatják kezdeményezését.

Zsohár Melinda

Harmadik esztendeje tartanak Tabajdi nyár címmel szabadtéri színházi előadásokat több műfajban a Pesti Magyar Színiakadémia harmadik évfolyamos növendékei a mezítlábas parkban. A falu határában a partaljának nevezett helyszínen építette fel helybéliek segítségével Iglódi István azt a szabadtéri színpadot, amely immáron fogalommá vált a Vál-völgyében. A Tabajdon élő Trimmel Ákos, Iglódi kollégája, jelenleg is a Pesti Magyar Színház játékmestere és felesége, Mária volt a motorja a hírneves művész-rendező-tanár mellett e kezdeményezésnek, amelyet Temesszentandrási György tabajdi polgármester és a lakosság oly szeretettel fogadott és támogatott. A hét végi háromnapos előadás záróakkordjaként hivatalosan is nevet kapott a csillagos ég alatti színház, Iglódi István Szabadtéri Színpad néven szerepel ezentúl a művészet világában e kicsiny kultikus hely. Az avatáson megjelent Fábry Zsuzsa, Iglódi István özvegye, aki szinte soha nem állt rivaldafényben férje oldalán, csöndesen örült a sokoldalú és elkötelezett művész sikereinek. Zsirka László református lelkész áldása után meghatottan  mondott köszönetet a tabajdiaknak és a honorárium nélkül fellépő fiatal és idősebb előadóknak Iglódi István emlékének ápolásáért, megőrzéséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!