Mit tegyünk nassolás ellen? Vaníliacseppet a zsebkendőre!

FMH - Sok hölgy (és férfi is!) szívesen nassolgat a főétkezések között, ami aztán hamar meglátszik a mérlegen... Egy-két apró trükkel elvehetjük az állandó étvágyat.

Lovász Lilla

A sok folyadék elengedhetetlen a szervezetünk egészséges működéséhez, ráadásul eltelít, így ritkábban és kevésbé leszünk éhesek. Ám a  cukros, szénsavas üdítőket hagyjuk a polcon! A sima csapvíz, vagy szénsavmentes ásványvíz megfelelő. Kimondottan híres   éhségérzetet megszüntető képességéről a mate tea. Az étkezések előtt elfogyasztott paradicsomlé  nemcsak telít, tele van vitaminnal is.
Ha már mindenképpen rágcsálni szeretnénk valamit, legyen az egy marék földimogyoró (természetesen sózatlanul): a benne lévő albumin nevű fehérje javítja a közérzetet, és megfékezi az étvágyat. Egy-egy szem aszalt szilva ugyancsak segít, hogy ne éhezzünk meg a főétkezések között; darabja mindössze 8 kalóriát tartlamaz, s nem engedi leesni a vércukrot.
Aki kimondottan édességre vágyik, jó ötlet lehet  vaníliaolajat cseppenteni egy zsebkendőre, és időnként megszagolni: ezzel szinte teljesen kielégíthetjük a nasi-igényt.  Sőt,   levezeti a feszültséget, megnyugtat és megvigasztal.
A különböző gyümölcsök fogyasztása ugyancsak segít az édességre vágyók baján, víztartalmuk ugyanis kellőképpen eltelít. Jó trükk  kissé kesernyés, fanyar étellel befejezni a főfogást,  ettől egyhamar nem kívánjuk meg az édességet. Ráadásul az emésztést is gyorsítják a kesernyés ízek, így a zsírpárnák nehezebben tapadnak meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!