Alcoa-Győr: a bajnok egyszerűen lerohanta a fehérvári csapatot

Székesfehérvár - Az NB I-es női kézilabda-bajnokság 8. fordulójából előrehozott mérkőzésén, az Alcoa FKC a bajnoki címvédő Győrt fogadta szerdán. A találkozón a vendégek győztek.

Matók János

Amennyiben a szigorú tényeket nézzük, ég és föld a különbség az Alcoa FKC és a Győri Audi ETO anyagi lehetőségei, s ebből adódóan a két csapat játékoskerete között. Vélhetően nem tévedünk, amikor a piszkos anyagiakat illetően minimum 6-700 millió forintnyi a különbség a Rába-parti alakulat javára, s így nem csoda, hogy a célok is egészen mások. Győrben például régóta áhított a Bajnokok Ligája győzelem, s ez magyarázza a világsztárok leigazolását is. A többi között lényegében ez volt a magyarázata az első félidőben, hogy akárhány győri támadást, annyi találatot is láthattunk. Így amikor az 5. percben Hornyák góljával már 8-1-re vezetett az ETO, Mihály Attila azonnal időt kért. Némi vigaszt jelentett Becséri gólja, hiszen azt emberhátrányban lőtte a hazai játékos. A 10. percben Amorim találatával már közte tíz (3-13) volt az állás, miközben Lunde, a győri kapus úgy fogott, mint a zöld festék. A világklasszis beálló, Löke a 20.percben lőtte a 10. gólját, s ott meg is állt, mert később Konkoly Csaba végleg "lekapta" a pályáról.

A 20 gólos különbséget (12-32) Kovacsics gólja jelentette, igaz, azt megelőzően zsinórban három hazai találatot is láthattunk. A második játékrészben a vendégeknél zömmel a fiatalok játszottak, de ez volt érvényes a hazaiakra is. Akiktől azért többen is elmondhatták magukról, hogy bevették a világhírű kapus, Lunde hálóját. A lefújás után Mihály Attila azért egy kissé dühös volt csapatára, mert az ismert  tudáskülönbség ellenére, a vártnál alulmúlták magukat a lányok. Erre azért nem számított, így csalódott a hazai vezetőedző.

Alcoa FKC - Győri ETO 21-49 (11-28)

Köfém Sportcsarnok, 900 néző. Vezette: Tomecskó, Rózsa.

Alcoa FKC: Szikora - Niksics 3, Horváth, Tilinger 3/2, Maruscsec 1, Nikcsevics 2, Becséri 2, csere: Trimmel és Cziráky (kapusok), Bízik 2, Németh K. 2, Kuhinkó 1, Rádl 4, Turcsányi 1, Lelkes, Gazdag. Vezetőedző: Mihály Attila.

Győri ETO: Lunde - Radicsevics 6, Hornyák 4, Görbicz, Löke 10, Amorim 1, Vérten 3, csere: Lekics 5, Palkó 5, Kovacsics 5/1, Planéta 1, Orbán 3, Tóth 1, Kurucz 3/1, Schatzl 2. Vezetőedző: Konkoly Csaba.

Hétméteres: 2/2, ill. 3/2. Kiállítás: 6, illetve 4 perc.

Az eredmény alakulása, 4. perc: 1-6, 10.: 3-13, 19.: 4-20, 23.: 7-22, 33.: 12-31, 43.: 15-37, 54.: 19-43.

A DVSC-Fórum - Dunaújvárosi Regale Klíma mérkőzést szintén szerdán játszották a női kézilabda NB I-ben, az eredmény: 31-26 (19-12)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!