Siti Bea megtisztelő kihívás előtt áll a kézilabda válogatottnál

Székesfehérvár - A magyar női kézilabda válogatott új kapitánya Siti Beát nevezte meg, mint akit szívesen látna a stábjában. Szerdán már találkoztak is, és Siti elfogadta a felkérést.

Matók János

Mint ismert, Karl Erik Böhn - a világhírű norvég Larvik volt vezetőedzője - lett a magyar női válogatott szövetségi kapitánya. Amint azt Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség  elnöke elmondta, a norvég szakember megbízatása a 2016. évi riói olimpiáig szól, de minden köztes világverseny mérési pont is lesz egyben, amelyeken a kapitánynak és csapatának teljesítenie kell az elvárásokat.  Karl Erik Böhn a fehérvári Alcoa FKC technikai igazgatóját, egyben másodedzőjét,  az  Európa-bajnok, olimpiai- és vb-ezüstérmes Siti Beátát szeretné megnyerni segítőjének - így szólt még a hír a keddi elnökségi ülés után, amelyből  valóság lett.

- A történetet két részre kell osztanom.  Ugyanis először még múlt csütörtökön az Eriket támogatók kerestek meg, ők dobták felém a labdát: amennyiben a három jelölt közül (a másik kettő Kovács Péter és Hajdu János volt - a szerk. megjegyzése) az elnökség Eriket választja meg, mint lehetséges segítője, felmerülhet-e a nevem - kezdte a sztorit Siti Bea, majd így folytatta: - Erre az volt a válaszom,  számomra abszolút megtisztelő, hogy felemerült a nevem, s így nyilvánvalóan igent mondok. Itt pontot tettünk a dolog végére, majd következett a második lépcső, a keddi elnökségi ülés, amikor is Eriket megválasztották szövetségi kapitánynak, így a felvetés valóra vált.

- Találkozott, beszélt már személyesen vele?

- Igen, most, vagyis szerdán délelőtt máris eljött hozzám Székesfehérvárra, s megerősítette azt, amit a keddi sajtótájékoztatón is mondott: rám gondolt a válogatottnál. Túl hosszú időnk nem volt beszélgetni, de elmondta, hogy nagyon tiszteli a magyar női kézilabdát. Nem szeretne ajtóstól a házba rontani, nem is tervez totális váltást, de az északi, a dán-norvég mentalitást is szeretné átplántálni. Ami a véleményem szerint jót tehet a magyar kézilabdának. Azt pedig, hogy mit vár el tőlem, hamarosan eldől.

- Mit érzett, amikor a felkérést meghallotta?

- Nekem ez személy szerint is nagyon jó lehetőség. De remélhetőleg ebből a másik oldal, a válogatott is profitál, egyfajta plusz hozadéka lehet annak, amit hozzáteszek a munkámmal. Egy biztos: nem szeretnék csalódást okozni.

- És a klub, az FKC?

- A szövetséggel még nem beszéltem, de a klubot, a játékosokat nem szeretném cserbenhagyni, szükségem van az itteni dolgokra, hétköznapokra. De fölösleges lenne tagadni: büszke vagyok, a kihívásból és is profitálhatok.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!