Új helyen a gépgyár

Székesfehérvár - Csütörtökön hivatalosan is átadták az autóipari gépgyártással foglalkozó ELME Automatika Kft. új telephelyét az Alba Ipari Zónában. Ezzel lezárult egy uniós projekt.

Lukács Károly

Az autóipari gépek tervezésével, gyártásával és automatizálással foglalkozó kisvállalkozás a Seregélyesi útról költözött át az ipari zónába június elején. A szalagot csütörtökön Cser-Palkovics András polgármester vágta át, akit Kovács István ügyvezető kalauzolt körbe a 45 teljes, és két részmunkaidős dolgozót foglalkoztató tervező-fejlesztő irodaépületen és a gyártócsarnokban. A cég ügyvezetője örömét fejezte ki a kisvállalkozások támogatása iránt, külön kiemelte, hogy diákmunkásokat is foglalkoztatnak, a mostani beruházás költségeit várhatóan 6 év alatt törlesztik.
- Az előző helyünk bérlemény volt, ahol technikai fejlesztést már hajtottunk végre, de az ottani gyártósort most ott kellett hagynunk. Az új telephelyen megvalósulhatnak a racionális termelési folyamatok, hat év alatt teljesítjük a banki törlesztést, utána hamar megtérül a folyamatos termeléssel a befektetett pénz.


A vállalat által gyártott gépek segítségével készíthetnek az autógyártók a többi között műszerfalakat, ABS-t és kipörgésgátlókat. Kovács István külön felhívta rá a figyelmet: a Forma1-ben használt biztonsági autók műszerfalai is az ő gépeikkel készülnek.
- Ebben az üzletágban nem lehet hibázni, végleges eszközöket kell gyártanunk, élesben dolgozunk, de megfelelő környezetben és korszerű eszközökkel. A rendezett körülmények, amelyeket biztosítani tudunk,  elnyerik majd a vevőink és megrendelőink bizalmát is, ezért optimista vagyok a jövőt illetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!